Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ifjabb Lomnici próbálja tagadni, hogy bécsi saríarendőrökkel riogatott

Hangfelvétellel bizonyítjuk, hogy a kormánypropagandát népszerűsítő alkotmányjogász fertőző rákkal, AIDS-es nigériaiakkal és bécsi saríarendőrökkel rémisztgetett.

Tremmel Márk
2018. 03. 27. 12:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt csütörtökön beszámoltunk róla, hogy ifjabb Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum szóvivője

másfél órán keresztül tartotta rettegésben a pestszentimrei és pestszentlőrinci kampánygyűlés résztvevőit fertőző rákkal, AIDS-es nigériaiakkal és Bécsben járőröző saríarendőrökkel.

Válaszul pénteken helyreigazítási kérelem érkezett a Magyar Nemzet szerkesztőségébe. Szerencsére az eseményt hangfelvételen rögzítettük, így a cikk végén az olvasók maguk is meghallgathatják Lomnici éleslátó megjegyzéseit.

Ifjabb Lomnici Zoltán kifogásolta, hogy nem neveztük nevén az orvost, aki figyelmeztette őt a bevándorlókkal érkező egészségügyi kockázatokra. Valójában Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója mesélt neki arról, hogy Nigéria lakosságának túlnyomó többsége valamilyen formában érintett az AIDS vírusával, és a bevándorlók magukkal hozhatják a nílusi lázat és az ebolát is Magyarországra. Az orvossal való beszélgetéséről szóló beszámoló 6:20-nál kezdődik.

Lomnici kifogásolta még, hogy megírtuk, szerinte Bécsben saríarendőrök rögtönítélő bíróságként embereket büntetnek nyilvános alkoholfogyasztásért, nem elég hosszú szoknyákért és kutyasétáltatásért. Helyreigazítási kérelmében arra hivatkozik, hogy ő csak arról beszélt, hogy egy szomáliai nő megvert egy kutyasétáltató asszonyt a saját kertkapuja előtt. A hangfelvételen viszont kiderül (9:45-nél), hogy szerinte tényleg saríarendőrök cirkálnak Bécsben.

„A Favoriten nevű kerületben ( ) nem nagyon hallani osztrák szót, és bizony a saríarendőrök ott is cirkálnak, ami látszólag tőlünk, mert mi biztonságban vagyunk, távol álló és megfoghatatlan dolgok.”

Majd arról elmélkedik, hogy Budapesten is kialakulhatnak no-go zónák, ahol „esténként három-négy-öt fős csoportokban olyan arab fiatalok fognak cirkálni, akik rögtönítélő bíróságként a nem tetsző magatartásokat büntetik, ilyen a nyilvános alkoholfogyasztás, akár az éttermek elé kitett székeken, utcákon való alkoholfogyasztás, hölgyeknél a nem elég hosszú ruházat, vagy éppen a kutyasétáltatás”.

A cikkben beszámoltunk arról is, hogy Lomnici szerint lejt a pálya az alkotmánybírósági döntéseknél, de szerinte ő ezt csak a személyiségi jogi perek ítéleteire értette. Ez nehezen derült ki az előadásából, mivel előtte a Sólyom László vezette Alkotmánybíróságot aljas társaságnak nevezte, és az „ultraliberális” alkotmánybírósági döntéseket okolta azért, hogy a közszereplőknek el kell tűrniük az őket ért kritikákat. A kifogásolt rész 41:40-nél kezdődik. Kiderül, hogy szerinte nem csak személyiségi jogok érvényesítésekor lejt a pálya, hanem „csomóféle dologban” is.

Ifjabb Lomnici Zoltán ezenfelül helyreigazítást kért, amiért a címben azt írtuk, hogy Pestszentimrén rettegtek az emberek, valójában azonban az esemény Pestszentlőrincen volt. Ebben a vonatkozásban tehát tényleg téves volt a beszámoló, amiért olvasóinktól és az érintettektől elnézést kérünk. 

Kihagytunk valamit? Írja meg a [email protected] címre, és ha szerintünk is érdekes, beszámolunk róla.

###HIRDETES###

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.