Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Index: Belső vizsgálat zajlik az MKB-nál a gyémántfutárügy miatt

Az MKB feljelentést tett – aztán ellenőrizte a nagy összegű pénzkivéteket, amelyekről korábban a Magyar Nemzet írt.

MN
2018. 03. 28. 16:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senki nem cáfolta, hogy az MKB-nál is bankolt az itthon pénzmosási ügyben körözött és az FBI tanúvédelmi programjában részt vevő F. Péter András – írja az Index.

A portál a Magyar Nemzet értesülésének próbált utánajárni, miszerint az előző években 1300 milliárd forintnak megfelelő uniós forrás szivároghatott ki Magyarországról közel-keleti és ázsiai számlákra, majd térhetett vissza kifehéredve befektetések formájában – az ezt biztosító pénzfelvételek pedig részben az MKB-nál zajlottak.

Az Index az MKB-t is megkereste, hogy kiderüljön, helytálló lapunk 1300 milliárd forintról szóló értékelése. A pénzintézet banktitokra hivatkozva tagadta meg a válaszadást, de a portál úgy tudja, hogy egy „sebtiben elvégzett lekérdezés” szerint 

az MKB-nál három év alatt 18 milliárdos volt a 40 millió forintot meghaladó készpénzfelvételek összesített értéke.

Az Index forrásai azt közölték, hogy az MKB-s készpénzfelvételeket jelenleg elemző banki munkatársak – két osztály, a bankbiztonság és a pénzmosás elleni csoport, vagyis az AML (Anti Money Laundering) – foglalkoznak az analízissel, vagyis jelenleg is dolgoznak az ügyön. A 18 milliárdos keretet a Hír TV beszámolója is tartalmazta.

Ez azért meglepő, mert a Magyar Nemzet korábban szintén megkereste pénzkivétekre vonatkozó kérdéseivel az MKB-t, de a bank akkor nem válaszolt. Cikkünk megjelenése után rágalmazás miatt tett feljelentést, hogy aztán – ha az Index értesülései helytállók – gőzerővel kezdjék elemezni a cikkben említett tételeket.

Lapunk egyébként nem állította, hogy F. Péter András és köre kizárólag az MKB Banknál helyezett volna el pénzt vagy vett volna ki onnan.

Az Index úgy tudja, hogy az MKB-nál vannak jól azonosítható nagy készpénzfelvevői körök:

Azt azonban a portál sem tudta meg, hogy F. Péter András és köre mekkora készpénzfelvevő volt. Azt senki nem jelentette ki konkrétan, hogy egyáltalán ne vett volna fel készpénzt az ő üzleti köre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.