Kőbányai kilakoltatási botrány: menekült a polgármester

Utcára kerülhetnek a Bihari utcai szociális bérház kiürítése után, a városvezetés nem kínál megoldást.

R. Kiss Kornélia
2018. 03. 22. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmenekült a kilakoltatásra váró emberek kérdései elől Kovács Róbert, Kőbánya fideszes polgármestere. 

A Bihari utcai önkormányzati bérházban hetven önkormányzati bérlakás van, a felújítására több mint 700 milliót költöttek 2005 és 2011 között, azonban az épület állapota miatt most mégis ki kell költöztetni a lakókat.

A közgyűlésen megjelent lakóknak nem volt bérleti díj elmaradásuk, és panasz sem volt ellenük, mégsem ajánlottak fel nekik másik önkormányzati lakást. Egy kivétellel: akkor is elfogadhatatlan minőségű lakást kínáltak fel a korábbi, rendes körülmények helyett. Többen annak ellenére nem kapnak semmilyen további segítséget, hogy több gyermeket nevelnek, vagy idősek és betegek. Közben voltak olyan gyermektelen lakók is a Bihari utcából, akik viszont kaptak cserelakást. Azt azonban nem lehet tudni, hogy ez milyen alapon dőlt el, mert indoklást nem kaptak azok, akiknek a szerződését nem hosszabbították meg.

Az érintetteket A Város Mindenkié lakhatással foglalkozó civil csoport segíti. Közmeghallgatást szerettek volna elérni, hogy feltehessék a kérdéseiket a kerület vezetésének. Kovács Róbert polgármester és a Fidesz–KDNP képviselői azonban elmenekültek a helyszínről.

A fideszes többségű képviselő-testület elutasította, hogy napirendre vegye a helyi LMP-s képviselő, Tóth Balázs által benyújtott javaslatot, amelyet A Város Mindenkié kezdeményezett a képviselőnél, és ami a Bihari és Hős utcai önkormányzati lakások lakóinak helyzetét rendezte volna. Ám a javaslatról érdemben még tárgyalni sem volt hajlandó a képviselőtestület.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.