Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kósa után az offshore-botrányba keveredett Szabó Zsolt is bújócskázni kezdett

A fideszes képviselő hatvani sajtótájékoztatójának időpontját is meg akarták változtatni az utolsó pillanatban.

Unyatyinszki György
2018. 03. 27. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1300 milliárd forintos örökösödési ügybe keveredett Kósa Lajos miniszterhez hasonlóan az egymilliárdos offshore-számlával kapcsolatba hozott Szabó Zsolt államtitkár is rejtőzködni próbál a választási kampányban az országos sajtó elől. Hatvan fideszes országgyűlési képviselője a program szerint ma a város egy mentőállomásán jelent volna meg egy új esetkocsi átadásán, ám inkább a távolmaradás mellett döntött. A kapcsolódó sajtóeseményre hivatalos meghívót nem küldtek ki az országos sajtónak, lapunkat is egy helyi forrás informálta a közérdeklődésre számot tartó eseményről.

Szabó Zsoltról a múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy családi vállalkozása 1,2 milliárd forintnak megfelelő dollárt halmozott fel el egy belize-i offshore bankszámlán. Az adatokat banki papírok igazolják. A könyveléssel foglalkozó, hatvani címre bejelentett vállalkozás fellelhető pénzügyi mérlege, illetve Szabó Zsolt államtitkár vagyonnyilatkozata sem ad magyarázatot a pénz eredetére. Cikkünk megjelenése óta Szabó hazugságot és lejáratókampányt emleget, perrel fenyegetőzik, de tételes cáfolattal nem állt elő, illetve a napokban már a sajtót is igyekszik lerázni.

A Hatvan külső kerületében lévő mentőállomáson megérkezésünkkor Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője fogadott minket, később megérkezett Horváth Richárd, a város fideszes polgármestere is – utóbbi közel sincs jó viszonyban Szabó Zsolttal. A felek hosszú időre elvonultak a mentőállomás irodájába, és közel negyedórás késés után végül Szabó Zsolt nélkül tartották meg a tájékoztatót.

Győrfi Pál jelezte, hogy később nem lesz lehetőség interjúkra. Kis vonakodást követően Horváth Richárd, Szabó párttársa végül fogadta a sajtó kérdéseit, de rendre csak annyit mondott, hogy „Szabó Zsolt tud választ adni” rájuk. A kérdések Szabó váratlan távolmaradására, illetve ismeretlen eredetű milliárdos vagyonára, valamint gyanús hatvani telekvásárlásaira irányultak.

Beszédes az is, hogy egy forrásunk szerint délelőtt megpróbálták a 13 órára meghirdetett sajtóeseményt 11 órára áttenni, ezt a mentőállomáson dolgozók is megerősítették. Ebben az esetben – pusztán a helyi média jelenlétében – Szabó megmenekülhetett volna a kritikus kérdésektől, ám értesüléseink szerint a képviselővel feszült viszonyt ápoló Horváth nem ment bele az időpont megváltoztatásába. A polgármester nem kívánt válaszolni arra a kérdésünkre, hogy volt-e vita a mai esemény időpontjáról Szabó Zsolttal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.