Levelet kaptak a rendőrségtől a diáktüntetés résztvevői

Szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket még az április 8-ai választások előtt.

MN
2018. 03. 21. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több olyan tizenéves is levelet kapott a BRFK V. kerületi rendőrkapitányságától, aki részt vett a február 23-ai diáktüntetésen, a rendőrség szabálysértési ügyben szeretné meghallgatni őket még az április 8-ai választások előtt – írja a 444.

A portál egy rendőrségi iratot is közölt, amit egy 16 éves diák kapott. Őt több társával együtt igazoltatták rendőrök a tüntetés után. A 444-nek a tinédzser édesanyja elmondta, lánya és barátai a rendezvény után az úttesten vonultak, amikor rengeteg rendőr vette körül őket, és felvették az adataikat. Ennek a társaságnak volt a tagja Rékasi Zsigmond is, akinek otthonában a januári demonstráció másnapján rendőrök jelentek meg, és egy graffitire hivatkozva lefoglalták számítógépeit.

A diáktüntetők közül többen kaptak ugyanolyan értesítést. A szülők közül többen úgy döntöttek, közösen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordulnak segítségért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.