Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Már megint megfutamodott a Fidesz

A kormánypárt nem megy el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ahol a lapunk által bemutatott pénzmosási ügyről lett volna szó.

MN
2018. 03. 27. 12:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába hívta össze Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottságot a lapunk által feltárt ügyben, miszerint az elmúlt években 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra, a kormánypárt nem megy el a csütörtöki ülésre.

Pedig mindenképp közérdeklődésre számot tartó ügyről van szó, mert az amerikai hatóságok gyanúja szerint ez a pénz a nyertes uniós pályázatok után a kormánypárti politikusoknak visszaosztott alkotmányos költség lehet. Emellett pedig téma lett volna a Magyarországról kiutasított orosz diplomata ügye is.

Mindezekről a nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön tájékoztatást kért volna az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatoktól, hatóságoktól és kormánytagoktól, ám a Fidesz közleményben futamodott meg a meghallgatás elől.

Azt írták: „az ellenzék az emberek között, és ne az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában kampányoljon”. Hozzátették: „a kormánypárti képviselők nem fognak ehhez a kampányakcióhoz asszisztálni. Pláne nem, amíg a Soros-hálózathoz tartozó Szél Bernadett is ott ül abban a bizottságban, amely a Soros-szervezetek illegális és nemzetbiztonságilag veszélyes tevékenységét is vizsgálja”.

Szél Bernadettet egyébként azért emlegeti a Fidesz kockázatként, illetve Soros-ügynökként, mert 24 évesen négy hónapig programvezetőként dolgozott a Menedék Migránsokat Segítő Egyesületnél, amit Soros alapítványa, de az állam is támogatott. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.