Megdőlt a hidegrekord Budapesten a csillagászati tavasz első napján

Az 54 évvel ezelőtti nap volt utoljára ennyire zord, mint a mostani.

MN
2018. 03. 21. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csillagászati tavasz kezdetén Budapesten megdőlt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet rekordja – közölte szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Mint írták, 1964. március 20-án Budapest Csillagda állomáson −0,6 Celsius-fok volt a legmagasabb érték, míg idén a János-hegyen csupán −2,2 fokig emelkedett a hőmérséklet ezen a napon.

Az előrejelzés szerint továbbra is többfelé lehetnek mínuszok. Szerda éjszaka többnyire −8 és −2 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastagabb hóval borított, derült északkeleti országrészben −10 fok alá is hűlhet a levegő.

A nappali maximumok csütörtökön +1 és 6 fok, pénteken +3 és 8 fok között alakulnak. Pénteken a leghidegebb órákban általában −7 és −2 fok között, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon −7 fok alatt alakulnak az értékek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.