Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Meghalt a vérmérgezéses beteg, akit elküldtek a Honvédkórházból

Hiába irányította egy háziorvos a sürgősségire az idős nőt, ott félórás vizsgálat után hazaküldték.

MN
2018. 03. 30. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szepszisbe, azaz vérmérgezésbe halt bele egy idős asszony, akit egy nappal korábban még vizsgálat nélkül küldtek el a Honvédkórház sürgősségi osztályáról – közölte az RTL Klub híradója.

A csatorna megszólaltatta az áldozat háziorvosát, Mateisz Ezsébetet, aki a tünetek észlelése után azonnal sürgősségire irányította az egyébként krónikus sebektől szenvedő asszonyt.

„Egy egyszerű vérkép alapján lehetett volna látni, hogy itt kezdődő vérmérgezésről van szó” – vélte Mateisz, a kórházban azonban a jelek szerint nem végeztek laborvizsgálatot, a beteget pedig arra hivatkozva bocsátották el, hogy beutalója szakmaiatlan volt.

Másnap már nem lehetett felkelteni kómaszerű állapotából, amit a betegség súlyosbodása okozott: ezután már hiába próbálkoztak sürgősségi ellátásban megmentésével, az asszony életét vesztette, a szepszis pedig bizonyítást nyert.

Az RTL Klub szerint a háziorvos hiába kérte a Honvédkórházat, hogy folytassanak vizsgálatot a hanyagnak tűnő eljárás miatt, az intézmény ezt elutasította, és jelezték, Mateisz Erzsébetnek nincs betekintési joga sem az ügy dokumentációjába. A csatorna nyilatkozatot kért a kórháztól is, de nem válaszoltak kérdéseikre.

Ez már a sokadik eset, amikor a betegek hiába jutnak el az elvileg megoldást jelentő sürgősségi osztályra, nem foglalkoznak velük: egy férfi tavaly októberben halt meg a Honvédkórházban, miután a sürgősségi osztályon hosszú ideig várakozott az ellátásra – már vért hányt, annyira rosszul volt, de érdemben ekkor sem foglalkoztak vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.