Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Mészáros Lőrinc Bodrogkisfaludon is beindult

A vállalkozó szállodát, panziót, éttermet, látvány-pálinkafőzőt fog építeni, s kikötőt bővít.

MN
2018. 03. 28. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodrogkisfaludon az olcsón megszerzett borászat és pálinkafőzde után a kikötőt is bekebelezheti Mészáros Lőrinc, akinek folyóparti birodalma szállodával meg étteremmel is bővülhet. A kormány szerencsés módon épp most indít a Bodrogot is érintő, 4,6 milliárdos folyami turizmusfejlesztési programot – írja a Népszava.

Mint a Népszava írja, a településen élők egyöntetűen arról számoltak be, hogy „beindult” Mészáros Lőrinc, aki szállodát, panziót, éttermet, látvány-pálinkafőzőt fog építeni, kikötőt bővít. Nem véletlen persze minden, ugyanis egy állami projekt részeként a kiszemelt folyóknál 15-20 kikötőhelyet létesítenek, ahol tankolási és tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a 8-10 főt befogadó, vízi jogosítvány nélkül vezethető járművek utasainak.

Tovább is van: a Mészáros-birtok közvetlen telekszomszédja ugyanis a Kalóz Kikötő és Yacht Club, amely 7 ezer négyzetméteren saját és bérelt part menti ingatlanokkal rendelkezik, vízfelületet is bérel. És épp Mészáros érkezésének idején történtek változások a kikötőben. A lap megjegyzi, helyben többen is úgy tartják, hogy előbb-utóbb összekapcsolnák majd a kikötőt és a Mészáros-birtokot, így a telkek határán lévő komp útban lesz.

A Népszava megkeresésére a település polgármestere, Ádám László elmondta, neki is fülébe jutott már az elképzelés, hogy az önkormányzat által működtetett kompot megszüntetnék vagy áthelyeznék.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.