Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Mintegy 1,6 milliárdból fejlesztik a pécsi klinikát

Uniós és hazai forrásokból vesznek új diagnosztikai eszközöket a pécsi kórházban, de jut a pénzből egy vízfertőtlenítő automatára is.

MTI
2018. 03. 28. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt pályázaton összesen 1,6 milliárd forintos magyar költségvetési és európai uniós forrásból korszerűsíti a betegellátást a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) – jelentette be szerdán a felsőoktatási intézmény.

A közlemény szerint a pénzt egészségügyi dolgozók képzésére, a betegbiztonság növelésére, a mesterséges megtermékenyítés esélyének növelésére, az ápolás körülményeinek javítására, valamint korszerű diagnosztikai eszközök beszerzésére fordítják.

A forrást a klinikai központ a betegbiztonság növelésére használja fel, ideértve a fertőzések hatékonyabb megelőzését és a központi hálózati vízellátó, -fertőtlenítő automata beindítását.

Bővítik a sürgősségi és az egynapos ellátásban dolgozók létszámát, a továbbképzéseknél pedig a hiányszakmákban dolgozó szakorvosokra és szakdolgozókra fókuszálnak.

A korszerű ultrahangkészülékek vásárlásával az urológiai műtőben használt laparoszkópos ultrahang-berendezést cserélik le. A kardiológiai diagnosztikában eddig nem alkalmazott érvizsgálat elvégzésére nyílik majd lehetőség a fejlesztésnek köszönhetően – ismertette az egyetem, kiemelve, hogy a beruházásokat az Emberierőforrás-fejlesztési operatív program (EFOP) forrásaiból finanszírozzák.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint 930 millió forinttal támogatja a fejlesztéseket.

A lombikbébi-eljárásban már eddig is komoly eredményeket ért el a PTE, a sikert tovább növelhetik a pályázat által beszerzendő új eszközök. A gyermekklinika fül-orr-gégészete, a reumatológiai és immunológiai klinika fizikoterápiás részlege, a traumatológiai és kézsebészeti klinika műtője és az urológiai klinika kap új felszereléseket.

Az aneszteziológiai és az intenzív terápiás ellátást ultrahangkészülékek és gépi lélegeztetők beszerzésével fejlesztik. A betegek komfortját új, többfunkciós, állítható betegágyakkal növelik – ismertették a betegellátás korszerűsítésének részleteit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.