Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Négy hónapja utaztatják a halottakat két budapesti kórház között

Elhúzódik a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak patológiai osztályán a felújítás.

MN
2018. 03. 26. 7:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta utaztatják a halottakat a II. kerületi Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakból a XIII. kerületi Nyírő Gyula Kórházba – írja a Népszava. A patológiai osztályon novemberben kezdték a padló alatti csőhálózat cseréjét, ezért szükséges a holttestek 20 kilométeres ingázása. A lap úgy értesült, az ott dolgozók úgy tudták, karácsonyra elkészülnek a munkával, amely azonban elhúzódott, és az oda-vissza szállításra továbbra is szükség van, így immár négy hónapja tart a fuvarozás.

A János kórház arról tájékoztatta a lapot, hogy reményeik szerint tavasszal befejeződhet a szükségszerű szállítás. „A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak patológiáján a bonctermek közműfelújítása fenntartói támogatással befejeződött. A kórház légtechnikájának, valamint elektromos hálózatának felújítási munkálatai jelenleg folyamatban vannak. A patológiai munka folyamatossága érdekében a felújítás ideje alatt a boncolások a Szent János Kórház orvosainak közreműködésével a Nyírő Gyula Kórházban történnek. Arra törekszünk, hogy mielőbb, még a tavasz végeztével befejeződjenek a munkálatok” – tudatták.

A Szent János Kórház patológiája 2015-ben is szerepelt a sajtóban, akkor a hőség okozott gondot, mert nem tudták megfelelően tárolni a halottakat, 80 hűtőből 10 hibásodott meg, ami kellemetlen szagokat eredményezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.