Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nemzeti Monopoly'um a Facebookon

A választás közeledtével egyre több szatirikus oldal tűnik fel a közösségi médiában.

MN
2018. 03. 24. 14:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korrupciós kártya: Egy házibulin Orbán Viktor háttérénekese voltál, amikor A fehérvári huszárok című örökzöld csendült föl. Jutalmad: 25 millió Kósajúró. Tenderkártya: A rezsicsökkentésnek köszönhetően jelentős megtakarításaid keletkeztek. A háziszauna és a versenymedence-fejlesztésedre külön támogatást biztosítunk. Jutalmad: 100 millió Kósajúró.

Ha valakinek e „jutalomkártyákról” a Monopoly című társasjáték utasításainak nyelvezete jutna eszébe, akkor jó úton jár. A Facebookra nemrégiben felkerült a játék nemzeti együttműködés rendszerére aktualizált változata, minden kellékkel (táblával, pénzekkel, jutalomkártyákkal, az ingatlanok tulajdonjogát igazoló lapokkal) együtt.

A klasszikus Monopoly-emberke arcvonásai mintha kissé filmügyi kormánybiztos-szerűekre sikerültek volna, és a játék minden ízében a jelenkori arisztokrácia világát idézi. Az oldal beköszönő bejegyzése szerint „Mától elérhető a Nemzeti Monopolisták 8 éve űzött játékának light, családi verziója. Elég volt a nélkülözésből, itt az ideje, hogy végre Te is belekóstolhass az oligarchák mindennapjaiba. Vedd kezedbe az irányítást, készülj fel fejben a következő elmúltnyolcévre. Gyakorolj, legyél te a Tenderek győztese. Állj a saját lábadra és kezd el már ma a családi oligarcha-képző tanfolyamot. A játék részleteit megtalálod a képek mappái között: a Nemzeti Monopoly\'um játék tábláját egészben és 4 részletben, a 22 db birtoklevelet, a közlekedési eszköz kártyákat, a különleges erő kártyákat, a 23 db korrupciós kártyát, a 23 db tenderkártyát, valamint az elmaradhatatlan Kósajurókat, hogy legyen mivel fizetned!”

A játékban mindenki megtalálhatja a maga számítását. Ha tehetsége, szorgalma, lelkiismerete, gerincessége megfelelő(en hiányzik), akkor egy csapásra Kósajúró-milliárdos lehet a Monopoly\'umban. A kerületi Pruck Pál-hasonmásverseny megnyeréséért 50 millió jár, és az ügyesség általában kifizetődő a játékban. Ugyanakkor a NER-lovagok élete nemcsak játék és mese. Vannak a játékban veszteséget okozó kártyák is: „Tenderkártya: Kiderült, hogy a 8-as út felújításához apukád a legnagyobb beszállító. Máskor jobban figyelj a részletekre, álcázzátok magatokat! Fizess 30 millió Kósajúrót!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.