Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ördögként festi le az EU-t Orbán, de a lopott uniós pénz azért jól jön a családnak

Mi van a színfalak mögött? – a magyar miniszterelnökről írt az osztrák Kronenzeitung.

MN
2018. 03. 25. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a nyilvánosság előtt ördögként festi le az EU-t, de a színfalak mögött a családja és a politikai alattvalói is a szisztematikusan lopott EU-pénzekből építik a birodalmukat – írja a Kronenzeitung.

Az osztrák lap cikke felidézi a felcsúti gázszerelő csodás meggazdagodását, és Magyar Bálintot idézik, aki szerint a Fidesz mostanra egy polipszerű szervezet lett. Orbán az összeesküvés-elméleteivel tereli el a választók figyelmét, és megpróbálja a fehér keresztény Európa védelmezőjeként feltüntetni magát, miközben az európai értékeket lábbal tipró maffiaállamot épít.

Horthy Miklós puha diktatúráját másolja Orbán Viktor, és még inkább diktatórikussá válik, ha nyer áprilisban – írja Charles Gáti a The Washington Post elemzésében. A cikk szerint a rendszer alapja a két világháború között és most is a képzelt ellenség elleni harc. Akkor a zsidók, most a migránsok és a civilek az ellenség. Orbán Viktor a nemzeti ünnepen fenyegetőzött bosszúval, ami utalhat arra, hogy a bíróságok és a sajtó függetlenségét még keményebben fogja támadni. De ahogy a II. világháború után, úgy most is komoly vereség lehet a magyar büszkeségre építő eszmék vége, az Egyesült Államok és az EU is több módon tud gazdasági nyomást gyakorolni egy diktatúrává alakuló rendszerre. 

Miszter szélsőjobboldal – ezzel a címmel közöl riportot Orbán Viktor migránsellenes politikájáról és családjának meggazdagodásáról a Newsweek a jövő héten. Az amerikai hetilap szerint a szélsőjobboldali pártok Európa-szerte példaképüknek tekintik a magyar miniszterelnököt, mert megmutatta nekik, hogyan lehet választásokat nyerni. Hozzáteszik, hogy a magyar kormány külföldi szövetségesének Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett Hszi Csin-ping kínai államfő számít, aki nemrég élete végéig meghosszabbította a hatalmát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.