Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Papucsban, köntösben hagyta a beteget az út szélén a betegszállító

A kórházban elírták az irányítószámot. Amikor a beteg szóvá tette a tévedést, ott hagyták az út szélén.

MN
2018. 03. 29. 12:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémálomszerű történetről számolt be az Index: egy agyvérzésen átesett beteget az Üllői úton hagyott a betegszállító, állítólag egy véletlen hiba következtében. Az Erzsébet néven emlegetett nő agyvérzéssel került kórházba, egy hétig kellett bent feküdnie. Amikor hazaengedték, még mindig nem tudott segítség nélkül járni, nehezen beszélt, mozgott. Nem otthonába, hanem édesanyjához indult haza, akivel egy utcában laknak, mégis ebből lett a bonyodalom.

A neurológiai osztály adminisztrátora hívott neki egy betegszállítót, de a lakóhelyétől legalább félórányi autózásra lévő, angyalföldi utca címét adta meg. A kerületen kívül minden más, az utcanév és a házszám is rendben volt a címzésben. A betegszállító először jól megkocsikáztatta Erzsébetet, mivel több helyen is felvett betegeket. Ezután az Üllői úton közölte a sofőr, hogy akkor most indulnak angyalföldre, és amikor Erzsébet tiltakozott, hogy ő nem is ott lakik, azt mondta: „Na jó, akkor most kiszállunk.”

Mivel nem tudott jól mozogni, Erzsébetet kivették az autóból, mellé tették a csomagjait, és még alá is írattak vele valamit, amit nem tudott szemüveg nélkül elolvasni, majd ott hagyták az Üllői úton, kórházi ruhában. Egy járókelő kísérte el egy közeli egészségügyi intézmény portájára, ahol taxit hívott, hogy hazamehessen. A Főtaxi szóvivője az Indexnek megerősítette, amit Erzsébet elmondott, vagyis hogy hálóingben, köntösben rakták ki a nőt, akit ők vittek haza.

A Jahn Ferenc kórház az Indexnek elismerte, hogy hiba történt, és valóban rossz irányítószámot, így rossz kerületet tüntettek fel a betegszállítás megrendelésénél. „A beteg tiszta tudatállapotban távozott az osztályról, a szállítás további részleteiről információval nem rendelkezünk” – közölte a kórház, amely az autót az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) rendelte meg. Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője azt mondta: bár hivatalos panasz nem érkezett, hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől. Hiba ugyan előfordulhat, de az embertelen bánásmódra nem lehet magyarázat – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.