Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Rendőrkapitányságot kap Soroksár

A XXIII. volt az egyetlen kerület, amelynek nem volt önálló kapitánysága.

MN
2018. 03. 27. 9:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrkapitányság létesül a főváros XXIII. kerületében, Soroksáron. Az új kapitányság egymilliárd forintból, várhatóan 2019-re valósul meg egy önkormányzati telken – jelentették be kedden. Geiger Ferenc (civil szervezetek), a XXIII. kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: 1994 óta önálló kerület Soroksár. Az azóta eltelt időben már nagyon sok területen kivívták az önállóságot, az önálló rendőrkapitányság azonban eddig nem tudott megvalósulni – írja az MTI.

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy a helyiek jogos igénye teljesül ezzel, eddig ugyanis Soroksár volt az egyetlen kerület, amelynek nem volt önálló kapitánysága. Minden kerület arra törekszik, hogy a saját illetékességi területén a legjobban szolgálja az embereket, a legfontosabb szolgálat pedig a biztonság megteremtése. Így a soroksáriak jogos kívánalma volt az önálló rendőrkapitányság, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között élhessenek. A kormány meghallotta ez a kívánalmat. Orbán Viktor miniszterelnök személyesen támogatta az új kapitányság létrehozását és biztosította a szükséges egymilliárd forintot – fejtette ki Németh.

A Belügyminisztérium hamarosan kiírja az új kapitányság épületére szóló közbeszerzést, amely a tervek szerint 2019-ra készül el. A politikus felhívta a figyelmet, a beruházás megvalósulása után is fontos, hogy együttműködjön a kormány, az önkormányzat és a rendőrség, és jó példaként említette a csepeli önkormányzat és a csepeli rendőrség együttműködését.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a Soroksáron élők elvárják, hogy a biztonságukat szavatolják, az új kapitánysággal ezt a kívánalmukat is teljesíteni tudják. Amikor 2010-ben átvették a kormányzati felelősséget, rendet ígértek, és ennek érdekében többek között bevezették a három csapás törvényét, módosították a büntető- és szabálysértési törvényt, biztosították a rendőrség működési feltételeit, lecserélték a rendőrség szolgálati járműveinek nagy részét, hétezerrel növelték a rendőrség létszámát. Az új szolgálati törvénnyel pedig olyan életpályaprogramot biztosítanak a hivatásosoknak, amelynek része a 2019-ig megvalósuló, átlagosan ötvenszázalékos illetményemelés is – sorolta.

Az államtitkár kiemelte, hogy 2010-hez képest több mint ötven százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, Soroksáron pedig még ennél is biztatóbbak a számok, azonban a közbiztonságért egyre többet kell tenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.