Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Svéd miniszter: Az nem vadászat, amit Semjén Zsolt csinált

„A rénszarvas olyan nálunk, mint itt a szarvasmarha” – mondta Gustav Fridolin.

MN
2018. 03. 29. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Volt szó a svéd médiában egy magyar politikus svéd útjairól. De az nem vadászat. A rénszarvas olyan nálunk, mint itt a szarvasmarha. Svédországban nincsenek vadon élő rénszarvasok. Haszonállatokra lőni pedig nem vadászat” – ezt mondta Semjén Zsolt svédországi vadászatáról Gustav Fridolin svéd zöldpárti oktatási miniszter a 24.hu-nak adott interjújában.

Arra a kérdésre, mi vár arra Svédországban, aki kilő egy háziállatot, azt felelte: nem tudja, erről egy jogászt kellene megkérdezni vagy a rendőrséget, ha nyomoz.

Az interjúban Fridolin, aki az LMP-t támogatni érkezett Magyarországra, azt is elmondta: Svédország szerinte jól kezeli a bevándorlást, a migránsokat képes integrálni a társadalom. Az oktatási rendszerüket pedig az ellentéteként írta le annak, ami Magyarországon történik.

A svéd–magyar nővel kapcsolatban, aki azt állította, a migránsok elől költözött Magyarországra, közölte: a svéd média is foglalkozott a nyilatkozattal, és joguk van a véleményükhöz azoknak, akik nyilatkoztak a magyar tévének. Arra a kérdésre, hogy fordított esetben Magyarországról hazaköltöző svédek a svéd állami tévében beszélhetnének-e így Magyarországról, azt mondta, nem biztos abban, hogy a svéd állami tévé, ahol független döntéseket hoznak, relevánsnak találná az ilyen nyilatkozatok közlését. „De ha akarnák, minden további nélkül megtehetnék” – fűzte hozzá.

Fridolin kedden az LMP miniszterelnök-jelöltjével, Szél Bernadettel tartott közös sajtótájékoztatót. Azzal kapcsolatban, mit szól ahhoz, hogy Magyarországon az utóbbi időkben Svédország mint a migráció miatt rossz közbiztonságú ország jelent meg, lapunk kérdésére arról beszélt, nem ellenségeket szerezni jött ide, hanem barátokkal találkozni. A svéd miniszter elmondta, a szabad sajtóhoz tartozik, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez és tapasztalatai megosztásához. A sajtótájékoztatóról szóló cikkünket itt olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.