Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Szállodarészt vásárol a kormány

Az elővásárlási jog a világörökségi területen található épületekre vonatkozik, lakóingatlanokra nem.

MN
2018. 03. 29. 10:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány 2,5 milliárd forintért vásárolná meg a Sofitel szállodának otthont adó épület egy részét. A Hír TV Célpont című műsora szerint Lázár János döntött az ingatlanvásárlásról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az állam elővásárlási jogára hivatkozott. A kormány tavaly év végén alkotott meg egy erre vonatkozó törvényt, az elővásárlási jog a világörökségi területen található épületekre vonatkozik.

Ez azt jelenti, hogy „ha valaki megállapodik egy vevővel egy ilyen ingatlan értékesítéséről, előbb az államnak kell felkínálnia azt megvételre” – írja a Hír TV. A miniszter Tóth Bertalan szocialista képviselőt arról tájékoztatta, hogy hasonló ügyekben már 41 megkeresés történt, de idáig az állam még nem szerzett tulajdont egy ingatlanban sem.

Hogy él-e az elővásárlási jogával, azt nyolc nap alatt döntheti el az állam, vagyis „kamuszerződések alapján, gyorsított eljárásban, vagyonértékelés nélkül, miniszteri döntés alapján vehet meg ingatlanokat akár a piacinál jóval magasabb áron is” – teszik hozzá.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.