Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Varga-Damm Andrea kiosztotta Márki-Zayt

A Jobbik jelöltje szerint a városvezető nem tudja megkülönböztetni a nagypolitikát a helyitől.

MN
2018. 03. 25. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, nem tudja megkülönböztetni Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a nagypolitikát a helyitől – írja Varga-Damm Andrea, a Jobbik veszprémi jelöltjének Facebook-bejegyzésében.

Közösségi oldalán a képviselőjelölt azt írta: „Tényleg lakva ismeri meg az ember a másikat. Sajnálom, hogy Márki-Zay Péternek az égadta világon semmilyen politikai érzéke nincs”.

A Jobbik aspiránsa a függetlenként induló Kész Zoltánról – akivel ugyanabban a választókerületben, a veszprémi 1-esben mérkőznek meg – hasonlóképpen nyilatkozott, mint Márki-Zay Péterről. Szerinte ellenfele nem képes megkülönböztetni egy polgármester-választást egy országgyűlésitől.

Hozzátette: „Veszprémben semmiféle hódmezővásárhelyi modell nincs. Veszprémben van egy független jelölt, akiről senki nem tudja, hogy a választás után, ha bejutna a parlamentbe, ki mellé áll. Egyet viszont tudunk. Ő is és a fideszes is azért küzd a jobbikos ellen együtt, mert a Jobbik a mutyivilágot szüntetné meg.”

Visszatérve Márki-Zay Péterre, kifejtette: „Hódmezővásárhelyen a polgármestert polgármesternek választották. Neki ez a dolga. Úgy tudtuk, sok feladata van az elmúlt időszak felszámolására. Remélem, hogy amikor munkaidőben van távol a hivataltól, hivatalos szabadságon van. A mi köreinkben mindenki azt csinálja, ami feladatot kapott a néptől. Nem csodálnám, ha ilyen érzéketlenséggel végzi polgármesteri munkáját, hogy nemsokára a fideszes testülete feloszlatja a testületet (sic!)”. 

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter és Kész Zoltán szombaton közös utcafórumon az ellenzéki összefogás mellett kampányolt. A független veszprémi induló három évvel ezelőtt épp így tudott bekerülni a parlamentbe az időközi választáson, megfosztva ezzel a Fideszt a kétharmadtól. Ám a legerősebb ellenzéki párt már korábban elmondta, hogy nem működik együtt senkivel, nem lép vissza senki javára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.