Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

A magas részvételben bízott az MSZP és a DK is

A nagy arányú választási részvétel miatt bizonytalansággal vegyes optimista hangulat uralta az eredményvárójukat.

Molnár Richárd
2018. 04. 08. 19:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy arányú választási részvétel miatt bizonytalansággal vegyes optimista hangulat uralta az MSZP–Párbeszéd szövetség eredményváróját a Budapest XI. kerületi szocialista pártirodában, ahol az MSZP prominensei, illetve a régi gárdához tartozó politikusai – mint Szekeres Imre – mellett az újságírók nagy meglepetésére megjelent Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke is. – A választás mindig a demokrácia ünnepe, piros betűs ünnep, remélem – mondta Molnár Gyula MSZP-elnök. A döntés szerinte biztosan legitim lesz, és erős. Arra a kérdésre, hogy hány mandátumot vár, azt válaszolta, hogy mindenképpen 15 felett. Nagyon örült a magas részvételnek, de nem értette, miért nem állítottak be több szavazófülkét.

A szövetség miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely eddig nem jelent meg az eseményen, és nem is nyilatkozott. Napközben jelentette be a pártszövetség, hogy az MSZP informatikai hálózatát délután túlterheléses támadás érte, amivel szerintük a választás kimenetelét próbálták ismeretlenek befolyásolni. Budai Bernadett, a szocialisták szóvivője a fél hetes, 68,13 százalékos részvételi adatok ismeretében azt mondta: az országban megmozdult valami, szerinte azok mentek el nagyobb arányban, akik eddig soha nem szavaztak.

– Látszik, hogy a Fidesz megpróbálta távol tartani az embereket a szavazástól, de ez nem sikerült – mondta Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. A párt a belvárosi Anker’t szórakozóhelyen várta az eredményeket. Gréczy aggasztónak nevezte azt is, hogy rendőrkonvojok tartottak Budapest felé. Mint mondta: ha ez egy tisztességes és demokratikus választás lenne, nem lenne szükség arra, hogy a kormány ilyen erődemonstrációkat tartson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.