Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Egész nap hiába várták a mozgóurnákat

Egy olvasónk még a mozgóurnát szállító autót is látta, de hozzá végül nem mentek be, nem tudott szavazni.

Unyatyinszki György
2018. 04. 08. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén is tízezrek éltek a lehetőséggel, hogy a lakásukhoz mozgóurnát igényeljenek a választás napjára, ám a helyi választási irodák számos városban képtelenek voltak megoldani, hogy időben megszervezzék a fuvarokat.

Ez történt a mozgásában korlátozott, Viktor nevű szegedi olvasónkkal is, aki április 5-én kapta meg a határozatot, hogy sikeresen elfogadták az igénylését. „Egész nap vártam, nem jöttek. Semmit nem tehettem, egyszerűen elvették a lehetőségemet, a szavazati jogomat” – írta olvasónk. Fél órával a határidő előtt felhívta a szegedi választási irodát, ahol közölték, hogy nem tudják megmondani, tud-e szavazni, mert nincs telefonos kapcsolatuk a mozgóurnás járművel. Mivel az urnás listára került, így azt sem tehette meg, hogy valamilyen járművel gyorsan elsiet a szavazókörhöz.

„Hát ez hihetetlen! Ráadásul a ránk merőleges utcában voltak, a barátnőm látta is őket 16.45-kor” – fűzte hozzá. Ha szóltak volna neki, hogy nem lesz idő a mozgóurna használatára, akkor megoldotta volna, hogy elmegy a szavazókörbe - írta. A választási iroda is tehetetlen volt, legfeljebb panaszt tehet.

A 444.hu szintén arról írt, hogy beszélt egy idős választóval, aki hiába várta az urnát egész nap, végül nem jutott el hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.