Elindult a dömping: két MSZP-s és két LMP-s lép vissza a másik javára

Megegyezett a két párt, a legesélyesebb baloldali ellenzéki jelöltet támogatják.

MN
2018. 04. 03. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP és az LMP vezetői kedden megegyeztek négy választókerületben, hogy visszaléptetik egymás javára a jelöltjeiket, hogy lehetőleg egy igazán esélyes baloldali ellenzéki maradjon a Fidesszel szemben – értesült az Index.

A portál szerint a megállapodás lényege, hogy a Budapest I. és V. kerületét, valamint VIII. és IX. kerületének egy részét felölelő 1. számú választókerületben Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP–Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta.

A Csepelt és Soroksárt tartalmazó 17. számú budapesti választókerületben Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András.

Pest megye gödöllői székhelyű 6. választókerületében Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán. Az LMP indulója a Facebookon köszönte meg a szocialista aspiráns visszalépését.

Csongrád megye szegedi 1. választókerületében Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.

A megegyezés tényét mindkét pártból megerősítette egy vezető az Indexnek. Azt nem tudni, hogy ezen kívül tartalmaz-e valamit a megegyezés. A portál szerint az elnökségnek még rá kell bólintania a visszahívásokra.

Az Index úgy tudja, az LMP ráadásul a Jobbiknak is ajánlatot fog tenni, vagyis jobbikosnak könyvelt körzetekben is lehetnek visszalépések.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.