Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Itt volt nagyon szoros a választás

Hat egyéni választókerületben kevesebb mint ezer szavazat a különbség a két jelölt között.

MN
2018. 04. 09. 5:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

590 szavazat különbséggel vezet Mellár Tamás, a Baranya megyei 1-es számú választókörzet független jelöltje Csizi Péterrel (Fidesz–KDNP) ellen, 98,99 százalékos feldolgozottság mellett – ez a legcsekélyebb előny az április 8-i választáson.

Összesen hat választókerületben maradt ezer szavazat alatt a győztes és a vesztes közötti különbség. Három helyen a Fidesz–KDNP jelöltje érezheti magát nyeregben (Csöbör Katalin Miskolcon, Csenger-Zalán Zsolt Budakeszin, illetve Simicskó István a XI. kerületben), míg három helyen ellenzéki vezet (Melláron kívül két szocialista: Burány Sándor a X. kerületben, illetve Molnár Gyula pártelnök a XXII. kerületben).

Mindez azért fontos, mert szombatig számolják össze a külképviseleti szavazók és az átjelentkezők szavazatait, így matematikai esély még van rá, hogy valahol megforduljon az eredmény.

Két választókerület akadt, ahol több mint húszezer szavazattal győzött a megválasztott képviselő – mindketten fideszesek. Barcza Attila Sopronban nyert, míg a több mint 21 ezer szavazattal a legnagyobb arányú diadalt Ágh Péter aratta Sárváron.

Percről percre tudósításunkat ide kattintva olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.