Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Juhász: Nem kérdés, hogy ott leszünk a parlamentben

Mi 76 helyen léptettünk vissza azért, hogy legyen esély a kormányváltásra – szögezte le.

MN
2018. 04. 06. 5:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárta a választási kampányt csütörtökön az Együtt. Az eseményen Juhász Péter, a párt elnöke arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy a legesélyesebb jelöltet hagyják állva a 106 egyéni körzetben, a többieket pedig léptessék vissza vasárnapig.

„Ott leszünk a parlamentben, az már biztos, ez nem kérdés! Az a kérdés, hogy hányan leszünk ott, mekkora frakcióval” – jelentette ki a Hír TV tudósítása szerint Juhász. Ezzel Szabó Szabolcsra célozhatott, aki 2014-ben a fideszes Németh Szilárdot gyűrte le Csepelen. Idén újrázhat, baloldali riválisai visszaléptek a javára. Az Együtt elnöke hasonló lépéseket vár országszerte az ellenzéki pártoktól.

„Ezt meg kell tennie a pártoknak, hogy koordináljanak. Innen, ha kell, könyörgünk nekik, hogy léptessék vissza a jelöltjeiket. Mi 76 helyen léptettünk vissza azért, hogy legyen esély a kormányváltásra. Kérjük, könyörgünk, követeljük, ha kell, bármit, van még 50 óra, hozzák meg ezt a döntést. Ez a pártok felelőssége” – jelentette ki.

A kampányzárón felszólalt a párt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor is.

„Én nem Szigetvári-kormányt szeretnék alakítani, mert szerintem úgyis nevetséges, hogy ha valaki Vona-kormányt vagy más egypárti kormányt akar pár nappal a választás előtt mondani, mert ez hazugság. Nem lesz ilyen. Ma Magyarországon bőven van arra esély, hogy többpárti koalíciós kormány alakuljon” – mondta a politikus.

A kampányzáró közben a csepeli munkásotthon előtt a Fidesz ifjúsági szervezetének aktivistái jelentek meg. Szerintük Juhász Péternek nincs helye a közéletben, amiért dulakodott a volt élettársával. A Fidelitas aktivistái egyébként nem várták meg a rendezvény végét, így Juhász Péterrel sem találkoztak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.