Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Két hét után fogtak ismét migránst a déli határon

Négy határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök.

MTI
2018. 04. 09. 4:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint péntektől vasárnapig az egyenruhások négy migráns magyar területre lépését akadályozták meg a szerb határszakaszon. Az ország területén pedig négy határsértőt fogtak el.

Ezt megelőzően március 23-án fogtak egy migránst a rendőrök, az elmúlt egy hónapban tehát összesen öten próbálkoztak átjönni a déli határzáron.

A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 101 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – március 26-tól április 1-jéig – ez a szám 84 volt. A román és ukrán határszakaszon hat migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.