Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Köztévé: fentről jött az utasítás, hogy hazudni kell

Nagyon sajnálták az állami propagandatévé vezetői, hogy nem migráns a németországi merénylő.

György Zsombor
2018. 04. 08. 12:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E-mailben jött Németh Zsolttól, az MTVA „Pitbull” becenevű hírigazgatójától az utasítás, hogy a köztévé hírszerkesztői írják bele a szombati, németországi támadásról szóló anyagba, hogy az a „német sajtó szerint migrációs hátterű”. A televíziónál dolgozó forrásunk szerint egyértelmű, hogy az utasítást Pitbull is még magasabbról kapta. 

Végül csak az este fél tízes Világhíradóból sikerült kiszedni a vélt migrációs hátteret, pedig jóval korábban tudható volt, hogy a támadó egy született német, Jens a neve, és pszichés problémákkal küzdött. Ezt akkorra már Berlinben kormányzati szinten is rég megerősítették. (Este nyolc körül már az MTI is egyértelműen azt írta: nincs terrorizmusra utaló jel.)

A főnökség kimondottan szomorú volt, amikor egyértelművé vált a helyzet, és nem lehetett tovább dezinformálni – mondta forrásunk. Hozzátette, a korábban vendégnek hívott Georg Spöttle, a fideszes kampányrendezvényeken is rendszeresen szereplő biztonságpolitikai szakértő egész este bent ült a newsroomban. S bár hivatalosan nincs semmilyen utasítási joga, lényegében ő vezényelt. – Itt néhányan istenként imádják. Ez a pokol legsötétebb bugyra – fogalmazott a kolléga. 

###HIRDETES###

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.