Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Már megint furcsát mért a Medián

A közvélemény-kutató cég elsöprő Fidesz–KDNP győzelmet vár.

MN
2018. 04. 04. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Masszív kétharmadot mért a Fidesz–KDNP-nek a Medián a legfrissebb kutatásában. A március második felében készült felmérés szerint a kormánypárt nemhogy gyengült volna (mint ahogy a hódmezővásárhelyi fiaskó után sejteni lehetett), de még erősödött is: két héttel a voksolás előtt a szavazókorú népesség 41, a választani tudó szavazók 53 százalékát tudhatja maga mögött – írja a HVG.hu.

A Medián szerint a szavazásra jogosultak 12, míg a választani tudók 16 százaléka támogatja a Jobbikot. Az MSZP-re a szavazókorú népesség 9 százaléka voksolna, és a választani tudók 12 százaléka. Ami meglepő a Medián felmérésben, hogy a válaszadók 23 százalékának nem ismerjük a pártpreferenciáját.

A Medián mandátumbecslése a Fidesz–KDNP-nek 142 helyet adna az Országgyűlésben, a Jobbikot is biztos befutónak mérte, az MSZP–Párbeszéd szövetség bejutása is viszonylag biztosnak tűnik, bár a közös lista miatt a 10 százalékos küszöböt kell átugrania. A Medián a DK bejutását is valószínűsíti, bár Gyurcsány Ferenc pártja a kampányban nem tudta erősíteni a pozícióját. Az LMP a rejtőzködő szavazók köréből is számíthat szavazatokra – az ismeretlen pártpreferenciájú „biztos” szavazók közül minden ötödik adná a voksát közepesnél nagyobb valószínűséggel a zöldpártra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.