Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Német nemzetiségi képviselő: nem fideszes pártkatona vagyok

Ritter Imre egyetlen nemzetiségi képviselőként került a parlamentbe. Bár Budaörsön fideszes volt, az „ungarndeutsch” közösségért akar dolgozni.

MN
2018. 04. 08. 22:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlenként szerzett úgynevezett kedvezményes, nemzetiségi kisebbségi parlamenti képviselői mandátumot Ritter Imre, az ungarndeutsch kisebbség listavezetője.

Az eddig a parlamentben szószólói státusszal rendelkező politikus korábban a Fidesz budaörsi önkormányzati képviselője volt. Ennek ellenére elutasítja azt a felmerült vádat, hogy a Fidesz számára szerezne egy plusz mandátumot a német kisebbségi kvóta felhasználásával. Mint a Magyar Nemzetnek elmondta, ő nem egy fideszes pártkatona, a teljes értékű képviselői mandátummal pedig sokkal több lehetősége nyílik az érdekképviseletre, mint eddig.

Ritter lapunknak hangsúlyozta, ezzel az összes magyarországi nemzetiségi kisebbséget támogatni kívánja. Minden parlamenti frakcióval jó kapcsolatot alakított ki, ezt a következő ciklusban is fel kívánja tartani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.