Orbán Viktor: Komoly súly van a vállamon

A kormányfő szerint még sok eredménye nem látható, de már elindult egy sajátosan magyar modell.

MN
2018. 04. 09. 6:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor szerint célt ért az egyenes, világos beszéd, mely hosszabb időre, akár évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Fidesz retorikájának egyik központi eleme volt, hogy veszélyre hívják fel a figyelmet. A kormányfő úgy ítéli, ez alapján született meg a most látható döntés, az egybehangzó akarat. Órási felelősség a most következő feladat, komoly súly a vállán – nyilatkozott az Echo TV-nek a miniszterelnök.

Az unió több politikusa hangsúlyozta, hogy a magyar választások eredménye messze túlmutat az ország határain. Orbán Viktor azt emelte ki, hogy az egyik legfőbb politikai probléma külföldön az őszintétlenség, ezzel szemben ők az egyenességre törekedtek a kampány során is – állítja.

Hangsúlyozta, hogy nem Európa, az unió ellen vannak, hiszen azt a tágabb hazánknak tekinthetjük. Ugyanazt kívánjuk a határon kívül másoknak, mint magunknak, ezért erős Európát akarunk. Úgy véli, a jó politikus kimondja az emberek gondolatát arról, amit meg kell valósítani. Magyarország a bátor emberek országa, akik világossá tették egész Európa számára, hogy a dolgokat így nem lehet folytatni – szögezte le.

A kormányfő úgy látja, elindult egy sajátosan magyar, emberi szabadságot szolgáló modell. Ez ugyan még nem mutat látványos eredményeket, de most, a választások eredményeképp ezen az úton halad tovább az ország.

A választással kapcsolatos eseményeket, reakciókat továbbra is folyamatosan követjük, percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.