Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Összeomlott fülke és bedobott okmányok nehezítik a szavazást

Többen elájultak, Rábatamásiban egy választó epilepsziás rohamot kapott.

MN
2018. 04. 08. 13:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeomlott szavazófülkéről, ájulásokról és szidalmazásról adott hírt honlapján a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

Tarnabodon valaki – a szavazatszámláló bizottság közlése szerint – a bizottság tagjait szóban rágalmazta, analfabétának és köpönyegforgatónak nevezte őket. A helyzet nem fajult tettlegességig, a választó végül szavazás után elhagyta a helyiséget.

Budapesten az is előfordult, hogy valaki a szavazás során a borítékba a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is betette. Okmányait majd a következő munkanapon veheti át.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, egy szavazófülkében volt, aki megbotlott, ennek következtében pedig a fülke összeomlott. A szavazónak nem esett baja, jól érezte magát, és a szavazatszámláló bizottság közlése szerint a szavazás menetét sem zavarta mindez, mivel volt sértetlen szavazófülke. A szavazófülkét végül helyreállították.

Vácon egy választópolgár elájult, de egy perc múlva már magához tért, így a szavazás rendben folyt tovább. Dunaharasztiban is eszméletét vesztette egy választópolgár, őt a mentők kórházba szállították.

Rábatamásiban valaki a szavazóhelyiségben kapott epilepsziás rohamot. A hvb elnöke megkérte a többi választópolgárt, hogy fáradjanak ki a helyiségből. A választópolgár rövid időn belül jobban lett, és átvezették egy másik helyiségbe, valamint értesítették a hozzátartozóit.

A szavazatszámláló bizottság arról is hírt adott, hogy Zagyvaszántón két nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a bizottságnak. Intézkedés nem történt – fűzték hozzá.

Eközben egy biatorbágyi lakos arról számolt be: egyéni szavazólapját úgy kapta meg, hogy azt a szavazatszámláló bizottság nem látta el pecséttel. Ezt észlelve a szavazatszámláló bizottság erre jogosult tagjához fordult, aki a szavazólapot pecséttel látta el, a választó pedig leadta szavazatát.

A választással kapcsolatos híreket folyamatosan követjük, frissülő tudósításunkat itt találja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.