Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Rácsukták a várakozó londoni magyarokra a kaput

Hiába mentek szavazni, sokan a külképviselet kapuján kívül rekedtek.

Unyatyinszki György
2018. 04. 08. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni idő szerint délután hat órakor bezárták a magyar külképviselet kapuját, ahol többtucatnyi külföldi magyar szeretett volna még szavazni – jelezte egy Westminster Abbey-nél sorba álló olvasónk, aki még épp bejutott.

A szavazókörben – ahol már nem volt óriási a várakozók tömege – a határidő pillanatában beálltak a sor végére a külképviselet munkatársai, s kijelentették, hogy „ez a vége”, aki utánuk érkezik, már nem szavazhat. A probléma az, hogy több tucat ember a hosszú várakozási idő miatt a kapu, illetve a sor mellett állt, így őket lényegében kizárták, hiába értek oda a határidő előtt a szavazókörhöz.

Egy angliai diák, Nagy Dénes András szerint nagyjából 35 ember nem tudta leadni a szavazatát. Tanácstalanul várnak a kapunál, hogy mi történhet. Elmondása szerint egy nő szeretett volna jegyzőkönyvet felvetetni, de ahogy a csukott kapun keresztül próbált beszélni a bent álló hivatalos személyekkel, egy biztonsági őr még belülről hátrébb is lökte. Egyelőre tudomásunk szerint nem készült jegyzőkönyv.

A londoni panasszal megkerestük a Külgazdasági- és Külügyminisztérium konzuli tájékoztatási és ügyeleti központját, ahol kérdésünkre azt válaszolták, hogy „akik a nagykövetségi szavazásokon sorban állnak, leadhatják szavazatukat”. Ebben az esetben a kérdés tehát, hogy mi számít sornak.

Korábbi londoni beszámolónkat itt olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.