Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vidéken nem jöttek be a visszalépések az ellenzéknek

Mellár Tamásnak és Szél Bernadettnek még van esélye nyerni, de a legtöbb helyen nyomasztó a Fidesz fölénye.

MN
2018. 04. 08. 21:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tolna megye 1. számú, szekszárdi választókerületében az MSZP-s Harangozó Tamás az utolsó pillanatban lépett vissza Hadházy Ákos, az LMP társelnöke javára. 82 százalék feletti feldolgozottságnál az látszik, hogy a fideszes Horváth István 52 százalékkal vezet, vagyis semmilyen koordináció nem állíthatta meg, a szavazatok abszolút többségét seperte be. Hadházy 34 százalékot kapott.

A Pest megyei 2. számú, budakeszi választókerületben az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett indult, az ő javára a DK-s jelölt is visszalépett. 48 százalékos feldolgozottságnál még nem dőlt el a verseny, a fideszes Csenger-Zalán Zsolt 44 százalékkal vezet, Szél Bernadett 42 százalékon, a jobbikos Császárné Kollár Tímea 8 százalékon áll.

Pest megye 5. számú, dunakeszi központú választókerületében annak ellenére vezet magabiztosan a fideszes Tuzson Bence, hogy a DK-s Rónai Sándor javára visszalépett az LMP. 84 százalékos feldolgozottságnál Tuzson 43 százalékon áll, Rónai 35 százalékot kapott.

A Veszprém megyei 1. számú választókerületben 80 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Ovádi Péter 49 százalékkal vezet. A baloldali pártok által támogatott, független Kész Zoltán csak 30 százalékot szerzett, a jobbikos Varga-Damm Andrea pedig 13 százalékot.

A Veszprém megyei 2. számú, balatonfüredi központú választókerületben a Jobbik javára lépett vissza az LMP jelöltje, hiába: 75 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Kontrát Károly 52 százalékon áll, abszolút többséget szerzett, a jobbikos Kepli Lajos 33 százalékot gyűjtött be.

A Baranya megyei 1. számú, pécsi központú választókerületben 82 százalékos feldolgozottságnál a független Mellár Tamás vezet 38 százalékkal a fideszes Csizi Péter előtt, aki 37 százalékon áll. A jobbikos Fogarasi Gábor 14 százalékot szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.