Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Vona Gábor: Sorsdöntő választás lesz

Bemutatta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, hogyan gondolkodnak az Európai Unióról.

Katona Mariann
2018. 04. 05. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bevándorlásellenes és az antikorrupciós akcióterv után „Európa-csomagját” is bemutatta Vona Gábor. A Jobbik elnökének, miniszterelnök-jelöltjének megfogalmazása szerint ugyanis ők már arra készülnek, hogyan fognak április 8-a után kormányozni. Az Európai Unióval kapcsolatos elképzeléseiket egy csomagban, hat pontban szedte össze:

Vona Gábor elképzeléseik ismertetésekor azt mondta, hogy most vasárnap sorsdöntő választás lesz, és nagyon fontosnak nevezte, hogy minél többen elmenjenek majd szavazni. „Döntsön Magyarországon a kormányváltó többség” – mondta, hozzátéve, hogy április 8-án valójában két világról kell dönteni. Az egyik az „Orbán-világ”, ami egy fullasztó és befelé forduló Magyarországot jelent, a másik pedig egy friss, modern, európai, boldog és nyugodt Magyarország.

Leszögezte, hogy a Jobbik politikai hovatartozástól függetlenül minden embert képviselni kíván, kormányon pedig az ellenzékre sem ellenségként, hanem partnerként tekintene.

A mindössze néhány nap múlva esedékes választás kapcsán – újságírói kérdésre – a Jobbik vezetője arról beszélt, hogy nem változott az álláspontjuk: a XX. század pártjaival, így a Fidesszel, az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval nem tartanak elképzelhetőnek sem a voksolás előtt, sem pedig azt követően együttműködést. Megismételte, hogy már a választás után kizárólag az LMP-vel és a Momentummal lát lehetőséget valamilyen közös munkára.

A vasárnapi választással kapcsolatos cikkeinket ide kattintva olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.