Százmillió forintot költ csapatépítésre a budavári baloldali polgármester

Miközben luxuskiadásokra van pénze a baloldali vezetésű településeknek, addig az egyszerű embereknek csak a megszorítások jutnak. Hosszú évek után Dunaújvárosban idén nem fognak kapni egyszeri juttatást a rászoruló idősek. Ózdon a rendőrség és a civilek jártak rosszul, miközben Pécsett továbbra sem csillapodnak le a baloldalon belüli kedélyek Péterffy Attila harmadik alpolgármesterének a tervezett kinevezése körül. A budapesti baloldali kerületi vezetések egyrészt urizálásra költik a pénzt, másrészt szintén megszorítanak.

Forrás: Origo.hu2021. 02. 27. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nincs olyan baloldali vezetésű település Magyarországon, ahol nem kirúgásokkal, megszorításokkal kezelnék a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetet a polgármesterek. A legtöbb helyen azonban a városvezetéshez hű pártkatonák a helyükön maradhatnak, miközben milliós fizetéseket vesznek fel – írja az Origó.hu.

Dunaújvárosban a héten döntöttek arról, hogy ezen a pünkösdkor a rászoruló idősek nem fognak egyszeri pénzbeli juttatást kapni. Mindezek mellett a baloldali vezetés ténykedéséről is egyre több hír érkezik. A város korábbi polgármestere, Cserna Gábor azt írta a közösségi oldalán, hogy tudomására jutott, hogy elbocsátások voltak a DVG Zrt.-nél, s azt beszélik, hogy még lesznek is.

„Tudom, hogy baj van a sportegyesületek működtetése körül, s a Tourinform iroda dolgozói is aggódnak a munkahelyükért. A polgármesteri hivatalból is megkerestek dolgozók, akik féltik a munkahelyüket.”

Ózdon Janiczak Dávid jobbikos polgármester – a rendkívüli jogrendet kihasználva – egy személyben elfogadta a 2021. évi költségvetést. Ez több megszorító intézkedést tartalmaz:

  • jelentősen csökken a helyi civil szervezetek és sportszervezetek támogatása;
  • a helyi egyházi közösségek támogatása elmarad a korábbiaktól;
  • megszűnik a rendőrségnek és a helyi polgárőrségnek nyújtott egy-egy millió forintos támogatás.
  • A megszorítási spirál természetesen a baloldali vezetésű I. kerületet sem kerülte el a fővárosban. V. Naszályi Márta a veszélyhelyzetet kihasználva polgármesteri hatáskörben akarja megalkotni a 2021. évi költségvetést.

    A tervezetből kiderült, hogy felelős gazdálkodás helyett a baloldal a kormányra mutogat, miközben feléli az előző városvezetés által ráhagyott tízmilliárd forintos vagyont. A járvány idején viszont a baloldali vezetés luxuskiadásokra szórja el a kerületi lakosok pénzét:

  • csapatépítő tréningek – 109 millió forint
  • reprezentációs jellegű kiadások – 200 millió forint
  • lakásvásárlás –100 millió forint
  • lakásfelújítás – 500 millió forint
  • turistabusz-parkoló – 44,5 millió forint
  • lakásügynökség létrehozása – 20 millió forint
  • részvételi demokrácia címén álkonzultáció – 31,4 millió forint
  • A Gyurcsány-párti László Imre, a XI. kerület polgármestere felére csökkentette az óvónők és a bölcsődei dolgozók cafeteriáját. Az önkormányzati dolgozók cafeteriáját megszüntették, valamint az iskolaigazgatók (az önkormányzattal külön kötött) megbízási szerződésének összegét a felére csökkentették.

    Szombathelyen Nemény András polgármester levelet írt a helyi vállalkozásoknak, hogy fizessék meg az iparűzési adót, annak ellenére, hogy a kormány a felét elengedte. A város jelenleg nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel.

    Fizetésemelés és baloldali belháború Pécsett

    Bár Péterffy Attila pécsi baloldali polgármester is folyamatosan azzal kampányol, hogy a városnak nincsen elég pénze, mégis egy

    tavalyi döntéssel a képviselői fizetések már harmadszor emelkednek az új ciklusban, ez hárommillió forintnyi többletkiadást jelent.

    A fizetésemelés mellett persze a baloldali belháborúra is jut idő a városházán. Péterffy az esetleges harmadik alpolgármesterről szóló szavazást elnapolta. Minden bizonnyal nem lett volna meg a döntés támogatásához szükséges többség – derül ki a cikkből.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.