Dobrev tagadja a DK által is megszavazott uniós terveket

Gyurcsány Ferenc feleségének szavaira a Fidesz úgy reagált: Dobrev itthon „lehazudja” a bevándorláspárti terveket, miközben pártja EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaznak Brüsszelben.

Bákonyi Ádám
2019. 02. 28. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincsenek bevándorláspárti tervek, nincsenek bevándorláspárti politikusok. Olyanok sincsenek sem a magyar, sem az európai politikában, akik a migrá­ciót támogatnák – jelentette ki az ATV-ben Dobrev Klára, aki meglepetésszerűen lett a Demokratikus Koalíció EP-listájának vezetője. Gyurcsány Ferenc feleségének szavaira a Fidesz úgy reagált: Dobrev itthon „lehazudja” a bevándorláspárti terveket, miközben pártja EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaznak Brüsszelben, amelyek erősítik a bevándorlást.

Hidvéghi Balázs emlékeztetett: a DK-s Niedermüller Péter és Molnár Csaba decemberben megszavazta a migránsvízumok bevezetéséről szóló európai parlamenti jelentést, továbbá Niedermüller volt a kezdeményezője a Menekültügyi Ügynökség felállításáról szóló javaslatnak, amelyet az Európai Parlament LIBE bizottsága tavaly novemberben tárgyalt, és amely akár felülírhatná a tagállamok döntését a menekültügyi kérelmek elbírálásában.

A DK korábban pedig a kvóta mellett gyűjtött aláírást – idézte fel Hidvéghi. Szerinte Brüsszel arra készül, hogy meggyengítse a tagállamok határvédelmi jogát, és nincs kétség afelől, hogy a DK ezt örömmel támogatná, hiszen kezdettől a kerítés és a magyar határvédelem ellen van. Niedermüller Péter korábban kijelentette, hogy lebontaná a kerítést, Gyurcsány Ferenc pedig személyesen tiltakozott a határkerítés építése ellen Röszkénél.

Mindeközben Gyurcsány Ferenc lényegében arra kérte Angela Merkelt, hogy gyakoroljon nyomást a magyar kormányra. A német kancellárnak írt levelében a DK elnöke azt fejtegette, hogy a szerinte Európa bomlasztásán munkálkodó Orbán Viktor politikáját talán német befektetői érdekek miatt nézi el Merkel.

„Ha Németország szemet huny a magyar kormány politikája felett, és csak szavakban áll ki Európa mellett, akkor iszonyatos évek várnak ránk” – írta a DK elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.