Magyarország nem fogad el olyan dokumentumot, amely a migrációt támogatja

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint a brüsszeli bevándorláspárti politikusok bújtatott jogalkotással próbálják kötelezővé tenni az ENSZ globális migrációs csomagját, amelyről korábban azt mondták, nem lesz kötelező.

Forrás: MTI2019. 02. 05. 9:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a migrációs csomagot kilenc uniós tagállam nem fogadta el, mégis minden uniós dokumentumban hivatkozási alapként akarják használni.

Az uniós tagállamok és az Arab Ligához tartozó országok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozásán Magyarország olyan dokumentumot nem támogatott, amelyben a migrációs csomag közös álláspontként volt feltüntetve – tette hozzá.

Kijelentette, antidemokratikus a migrációs csomagot közös európai álláspontként feltüntetni, hiszen az uniós tagállamok egyharmada nem szavazta meg.

Az államtitkár közölte, az ENSZ migrációs csomagja nem megállítani, hanem megszervezni, legalizálni szeretné az illegális bevándorlást, ezért az összes dokumentum, amely erre a csomagra hivatkozik, ugyanezt a célt szolgálja.

A magyar kormány ezzel nem ért egyet, Magyarország meg akarja állítani a migrációt, és ott szeretne segíteni, ahol a baj van – hangsúlyozta.

Menczer Tamás úgy fogalmazott, a magyar diplomácia elszigetelődése a bevándorláspártiak régi vágyálma, ezt a vádat „négy éve halljuk, és közben diplomáciai csúcsidőszakok követik egymást, ezért az elszigetElődésen Szijjártó Péter külügyminiszter mosolyogni vagy hangosan nevetni szokott.”

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Menczer Tamás arról beszélt, HOGY az arab országokkal a határvédelemben, a terrorizmus elleni harcban és a gazdaságfejlesztésben kell együttműködni.

Az Arab Liga országain belül is vannak, akik nem akarnak népességcserét, meg akarják védeni a határaikat, és a helyben maradást kívánják segíteni – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány nem fogadja azt a holland parlamenti delegációt, amely a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálná, Menczer Tamás elmondta: Hollandia nem Magyarország felügyeleti szerve, a holland bevándorláspárti politikusoknak semmi joguk nincs arra, hogy Magyarországon vizsgálódjanak.

„Mi lenne, ha egy magyar csoport meg azt vizsgálná, hogy fordulhat elő, hogy Hollandia előző budapesti nagykövete az Iszlám Állam terrorszervezethez hasonlította Magyarországot pusztán azért, mert nemet mondunk az illegális bevándorlásra?” – tette fel a kérdést az államtitkár.

Judith Sargentini és Frans Timmermans – „Soros György embere, az európai bevándorláspártiak vezetője” – is holland, ők biztos „mozgatják” a kapcsolataikat – tette hozzá Menczer Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.