Bedrogozva ronthatott rá áldozatára a gyerekgyilkos

Az ötéves unokahúgával végző K. Dániel még akkor sem volt beszámítható állapotban, amikor a rendőrök elfogták. A férfi, aki a gyilkosság után öngyilkosságot próbált meg elkövetni, rács mögött várja az eljárás folytatását.

Magyar Nemzet
2019. 03. 12. 13:03
null
Szomszédai veszélyes embernek ismerték Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta hétfőn a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája azt a 19 éves szekszárdi férfit, akit a nyomozók őrizetbe vettek a péntek este holtan talált ötéves kislány megölése ­miatt – adta hírül az MTI. Az Origo.hu úgy tudja, hogy a gyanúsított ­március 8-án, pénteken 16 óra 30 perc körül ismeretlen ígérettel elhívta otthonról a kislányt a Séd patak melletti töltésre. Ezután egy nagyobb tárggyal, feltehetően egy vascsővel, legalább hatszor lesújtott a fejére.

A gyermek holttestét még péntek este, 20 óra 45 perckor találták meg, ezt követően vették őrizetbe K. ­Dánielt. A fiatal férfit tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett gyilkosság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Azt még vizsgálják, hogy a tettes megerőszakolta-e a kislányt, mert ugyan a gyermeken volt nadrág, de a nyomozók nem zárják ki e bűncselekmény elkövetését.

Az Origo.hu arról is írt, hogy nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt a fiatalember azt ordította, hogy hamarosan meg fog ölni valakit. A viselkedése az ismerősöket nem lepte meg, mert K. Dánielnek régóta pszichés problémái voltak. Drogfüggő volt, szomszédai veszélyes, agresszív embernek ismerték. Többször volt pszichiátrián és elvonókúrán, de végül újra meg újra visszaesett.

Szomszédai veszélyes embernek ismerték
Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

Rendszeresen előfordult, hogy kereste a rendőrség, mert lopással akarta megszerezni a pénzt a drogokra. A fiatal férfit 17 éves korában, 2017 őszén a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá is helyezte. A portál azt írta, hogy a gyanú szerint K. Dániel akkor is drogozott, amikor rátámadt a kislányra, egy Zen nevű szert használhatott.

Az elhunyt kislány szülei arról is beszéltek a Blikknek, hogy a gyanúsított már gyerekkorában állatokat ölt és boncolt. – Volt, hogy a tűzbe dobott egy kutyát: tetszett neki, ahogyan az állat lángra kap – mondták. A Bors pedig azt írta, három nappal a gyilkosság előtt K. Dániel összeveszett és össze is verekedett a kislány apjával. A szomszédok elárulták, hogy a férfi korábban is zaklatta a saját unokatestvérét, emiatt tört ki köztük a vita.

Kitért az Origo.hu arra is, hogy amikor a rendőrök a férfit elfogták, nem volt beszámítható állapotban. Öngyilkos akart lenni, amit az is igazol, hogy a csuklóján és a nyakán vágásnyomokat találtak. Ez is buktatta le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.