Adyligeten új játszóteret, sportpályát, közösségi teret és tanösvényt avattak

A II. Kerületi Önkormányzat közösségi tervezést követően újította meg az Adyligeti parkot: új játszótér, többfunkciós sportpálya, közösségi tér, futópálya, kültéri fitneszpark és madárbarát tanösvény épült, amelyet április 13-án – több száz fő jelenlétében – családi nap keretében adtak át. Fellépett a Kolompos együttes, bemutatót tartott Szász Kitti világbajnok freestyle labdarúgó is.

2019. 04. 15. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láng Zsolt polgármester kiemelte: a közösségi tervezés még 2017-ben egy szabadtéri piknikkel kezdődött, majd 7 héten át tartott. A kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező, népszerű Adyligeti park és kirándulóhely a fejlesztés eredményeként természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív sportolási és pihenési lehetőséget nyújt, ahol közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak.

A létrehozott többgenerációs játszótéren többek között játszókunyhó, játékkonyha, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, vizes játszótér, rollerkert várja a gyerekeket; a többfunkciós, modern sportburkolattal ellátott sportpályán streetball-, sprint- és focipálya épült. A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt, illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.

A kerületvezető hangsúlyozta: a II. Kerületi Önkormányzat tavaly két új, és azóta rendkívül népszerűvé vált játszóteret épített: a Vérhalom téri tűzoltós játszóteret, valamint a Fenyves téri KRESZ-parkot, a parkokkal és a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztésekre 2010-től – részben pályázati támogatással – 3 milliárd forintot meghaladó összeget fordított. Az Adyligeti park közel 400 millió forintból újult meg az önkormányzat saját forrásából, valamint a főváros TÉR_KÖZ város-rehabilitációs pályázatán elnyert támogatásából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.