időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Ingyenes MR- és CT vizsgálatot biztosítanak a belvárosi lakosoknak

Forrás: Belváros-Lipótváros önkormányzata
2019.04.18. 14:48

A legkorszerűbb MR- és CT berendezéseket szerzi be az V. kerület, amelyeket a belvárosiak térítésmentesen használhatnak – erről döntött Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester előterjesztése alapján csütörtöki ülésén Budapest-Belváros képviselő-testülete. Az egyébként akár 130.000 Ft értékű vizsgálatok az V. kerületben élők számára ingyenesek lesznek. A készülékek lehetővé teszik számos betegség mielőbbi felismerését, a pontos diagnózis korai felállítását, ezáltal nagyban hozzájárulnak a mielőbbi gyógyuláshoz.

Mindkét gép helyben, tehát az V. kerületben lesz elérhető. A CT az Önkormányzat fenntartásában működő, Budapestért díjas Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat (BLESZ) Hercegprímás utcai rendelőintézetében, az MR készülék pedig a Szabadság tér 7. szám alatti Affidea Bank Center Egészségközpontban.

Az eszközök könnyű elérhetősége mellett az ingyenes vizsgálat ügyintézése is igazán egyszerű. Belváros Önkormányzata az V. kerületben állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen ott élő, 14. életévüket betöltött polgárok vizsgálati költségeit vállalja át évente egy-egy alkalommal. A jogosultak a BLESZ szakorvosának beutalójával az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában kérelmezhetik a vizsgálat elvégzésére jogosító igazolás kiadását, itt az elbírálás azonnal megtörténik és az igénybevételt jóváhagyó igazolással már egyeztethető is a vizsgálat időpontja személyesen a BLESZ-ben. A gyors ügymenethez hasonlóan az előjegyzés is rendkívül rövid határidővel, a tervek szerint 1-2 héten belül megvalósul. Az eszközök telepítését követő próbaüzem sikeressége esetén várhatóan május végétől állnak a belvárosiak rendelkezésére az MR- és CT gépek.

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és dr. Birtalan Lajos főigazgató
a CT készüléknek helyt adó
Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat rendelőintézeténél
Fotó: Belváros önkormányzata

Belváros Önkormányzatának legújabb egészségügyi intézkedése által a belvárosiak lakóhelyükön, rövid ügyintézési idővel, ingyenesen részesülhetnek a legmodernebb diagnosztikai eljárásban. Ez az újdonság mellett az V. kerület már számos, országos szinten is egyedülállónak mondható szolgáltatást vezetett be a belvárosiak egészsége érdekében.

A példaértékű intézkedések közül kiemelkedik a HPV elleni oltás térítésmentes biztosítása, az egynapos sebészet létrehozása, a gyermekek ajánlott védőoltás költségeinek átvállalása, az idősek számára az egészségi állapotukat figyelő vészjelző karperec biztosítása, az idős klubok szívdiagnosztikai eszközzel felszerelése, a felnőtt (időskori) tüdőgyulladás elleni védőoltás költségeinek átvállalása, minden bölcsődében és óvodában sószoba kialakítása, valamint a hamarosan átadásra kerülő, saját termálvízzel működő Belvárosi Sportközpont is jelentős mértékben hozzájárul majd az egészségmegőrzéshez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.