Szijjártó Péter: A harc nem ért véget, hanem új szakaszába lépett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy büszkének kell lenni arra, hogy Magyarország nemet mondott az ENSZ migrációs csomagjára, de a harc nem ért véget.

Forrás: MTI2019. 04. 05. 17:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felidézte: 2015-ben csaknem 400 ezer illegális bevándorló „masírozott át” az ország területén, megsértették határainkat, szuverenitásunkat, és fittyet hánytak a magyar és európai szabályokra. Bebizonyosodott, hogy mindez egy alaposan kidolgozott terv része, amelynek célja egy világméretű népességcserét bonyolítsanak le – magyarázta.

Kifejtette: e terv végrehajtásában szerepet kaptak az európai bürokraták, akik folyamatosan büntetni akarták az ellenálló országokat, és az európai politikusok, akik vádakkal illetik azokat az országokat, amelyek meg akarják őrizni nemzeti identitásukat, ragaszkodnak kulturális, vallási és történelmi örökségükhöz. Szerepet kaptak benne a nemzetközi szervezetek, így az ENSZ is, amely a globális migrációs csomaggal világméretekben legalizálni akarta az illegális migrációt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter szerint büszkének kell lenni arra, hogy Magyarország nemet mondott a csomagra. Azonban a harc nem ért véget, hanem új szakaszába lépett – vélekedett.

Mint mondta, Brüsszel mindent megtesz, hogy jogilag kötelezővé tegye a csomag rendelkezéseit, helyettünk döntse el, kit engedjünk be és kikkel éljünk együtt, és ezzel semmibe venné a magyarok jogát, hogy békében és nyugalomban éljenek a hazájukban. „Ezt nem hagyjuk, ehhez kell egyértelmű döntés május végén” – jelentette ki a külügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.