Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A turizmus szakma is gyászol

2019. 05. 30. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség részvétét fejezi ki a tragikus dunai hajós balesetben elhunytak hozzátartozóinak – közölte a Magyar Nemzettel a turizmus ágazat állami irányító szervezete.

Úgy fogalmaztak: a legfontosabb kérdés ezekben a nehéz pillanatokban a túlélők felkutatása, ezért a magyar hatóságok minden lehetséges erőfeszítést megtesznek.

– Gondolatainkban és imáinkban a tragédiában érintettek hozzátartozóival és Dél-Korea népével vagyunk ezekben a nehéz órákban – jelezte a turisztikai ügynökség.

Együtt érzünk a balesetet szenvedett turisták és minden érintett hozzátartozóival, részvétünk! – mondta lapunknak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Flesch Tamás szerint egyértelmű, hogy a dunai hajózásban is a biztonság a legfontosabb szempont, ezért a tragikus baleset arra is felhívja a figyelmet, hogy időszerű lehet felülvizsgálni az egyébként évek óta sikeres szállásszolgáltatási terület, a szállodahajózás szabályozását és működési körülményeit.

– Meg kell várni a vizsgálatok eredményét, ezt követően minden érintett bevonásával átgondolt lépésekre lehet szükség – fogalmazott Flesch Tamás.

A távirati irodának a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) is részvétét fejezte ki.

– Mély megrendülésünket és részvétünket fejezzük ki a szerda esti dunai tragikus hajóbaleset áldozatai hozzátartozóinak – közölték. Lázár Judit, a szervezet elnöke egyúttal reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy mihamarabb fény derül az összes a balesetet befolyásoló tényezőre.

– Ami szerdán este történt az egy sajnálatos közlekedési baleset – fogalmazott a szövetség vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.