időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Csaknem 160 millióval támogatta a magyar kormány a pápalátogatást

Forrás: Hír TV
2019.05.31. 16:39

Több százezer embert várnak szombaton Csíksomlyóra, ahol Ferenc pápa tart szentmisét. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Lőrinczi Zoltán, az EMMI helyettes államtitkárával beszélgetett Földi-Kovács Andrea.

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kiváló alkalom lesz arra, hogy a létünket, mivoltunkat, hagyományunkat, ezeréves jelenlétünket is meg tudjuk mutatni, mind a pápának, mind a világnak és bárkinek, aki erre kíváncsi, akár itt, akár a Kárpát-medencében – reagált Lőrinczi Zoltán Földi-Kovács Andrea kérdésére.

A politikus kifejtette az egész Kárpát-medence összes magyarja várja az egyházfőt, hogy végre Erdélybe érkezzen. Csalódás volt 20 évvel ezelőtt II. János Pál pápa bukaresti látogatása, amikor csak az ottani hívőket illetve a romániai államfőt, a pátriárkát kereste fel.

A programot a román állam szervezi, ehhez csatlakozik a Magyarország által támogatott több mint 150 esemény, amely kiegészíti a pápalátogatását illetve kiterjed a csíksomlyói búcsú napjára és a közte lévő egy hétre – árulta el.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.