Ellehetetleníti az értelmes vitákat a politikai korrektség

Csekő Imre
2019. 05. 31. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor és Jordan Peterson is szükségtelennek és veszélyesnek nevezte az illegális bevándorlást, és egyetértettek abban, hogy a politikai korrektség ellehetetleníti az értelmes vitákat a közéletben, ráadásul „ideológiailag motivált emberek kis csoportjának találmánya” – tájékoztatott tegnap Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azután, hogy a kormányfő fogadta a kanadai politológust, pszichológusprofesszort. Beszélgetésükön kitértek a kommunista rémtettek napjainkban tapasztalható eljelentéktelenítésére is, és ennek kapcsán felidézték az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek Karl Marxot mentegető elhíresült beszédét, amelyet szégyenletesnek és megdöbbentőnek neveztek.

Jordan Peterson professzor a május 30–31-én megrendezendő Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre. Az eseményen Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára egyaránt nyilvános pódiumbeszélgetésen vett részt. Utóbbi, miután az Egység vagy szuverenitás című programon vitatkozott Kristina Lunz feminista emberi jogi aktivistával, lapunknak elmondta, a vitában a multikulturális globalista évrendszer csapott össze az erős nemzetek Európáját akaró, kereszténységben hívő, de mások álláspontját tiszteletben tartani kész magyar állásponttal. –

A tények makacs dolgok. Nézzük meg a választási eredményeket. Európában a magyar és a lengyel kormány érte el a legerősebb eredményt – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy ez a politikában tiszteletet parancsol, és hiába nem tetszik egyeseknek Nyugaton, az emberek támogatják a kormány politikáját.

A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, ahol az egyének, a közösségek és az emberiség egészének jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen 2018-ban több mint tízezren vettek részt. Az idei fesztivál első napját Jordan Peterson előadása zárta, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel a Szent István-bazilika előtti téren kellett megtartani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.