Az óvadék eltörlését javasolja a Mi Hazánk

2019. 06. 21. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom a Büntető törvénykönyv és a kapcsolódó jogszabályok módosítását, hogy a halált okozó bűnelkövetők esetében a bíróság ne tegye lehetővé az óvadék fejében való szabadlábra helyezést, és hogy így a vádlottak a saját otthonukban várhassák meg a jogerős ítélet kihirdetését. Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a közelmúltban két olyan eset is történt, ami a társadalom igazságérzetét felborzolta. Az egyik – mint mondta – az az érdi gázolás, ahol egy kábítószer és alkohol befolyásoltsága alatt lévő személy 130 km/h-s sebességgel gázolt halálra egy idős férfit Érd belvárosában, majd egy autónak csapódott.

– A kocsiban ülő vétlen utasok egyike a baleset következtében, úgy sérült meg, hogy maradandó fogyatékosságot szerzett. A halált okozó sofőr 10 millió forint óvadék letételével szabadlábon, saját otthonában védekezhet, és várhatja meg a bíróság jogerős döntését – fogalmazott Fülöp Erik, aki ezen kívül a Hableány turistahajó katasztrófáját említette. Ismert, a 28 halálos áldozatot követelő balesetet okozó Viking szállodahajó ukrán kapitánya 15 millió forintos óvadék letétele után távozhatott, és lehet szabadlábon.

– A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja és elítéli ezt a bírósági joggyakorlatot, és úgy véljük, a jognak az ilyen esetekkel járó közfelháborodást, és a társadalom igazságérzetének helyreállítását is kezelnie kell. Minden ilyen alkalommal meg kell szüntetni, hogy a halált okozó bűnelkövetők szabadlábon, otthonukban várhassák az ítélethirdetést – hangsúlyozta a képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.