A martonvásári egészségház új épületszárnyát avatták

Az egészségház új épületszárnyába fog beköltözni a védőnői szolgálat, valamint a gyermek- és fogorvosi rendelés is.

Forrás: MTI2019. 09. 14. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felavatták szombaton a Fejér megyei Martonvásáron az egykori körzeti főorvos nevét viselő Dr. Grimm Lóránt Egészségház új épületszárnyát, amelyet uniós és hazai források felhasználásával bővítettek.

Az avatóünnepségen Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár tolmácsolta az egybegyűlteknek Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter gondolatait.

Eszerint új egészségkultúrát honosítanak meg Magyarországon, amelynek keretében megreformálják a teljes egészségügyi ellátó rendszert. Elsődleges cél, hogy a megelőzésre és az egészséges életmódra téve a hangsúlyt növeljék a magyar emberek egészségben eltöltött éveinek számát.

A miniszter szerint gondoskodni kell arról is, hogy minden magyar állampolgár – lakóhelytől függetlenül – a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljön, ebbe a sorba illeszkedik a martonvásári fejlesztés is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz) levélben gratulált az újabb beruházáshoz és méltatta a névadó körzeti orvost, aki „minden porcikájában orvos volt, nagy tudású, tapasztalt, mindenféle bajjal és betegséggel szemben felkészült szakember”.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke a megye öt legjobban fejlődő települése közé sorolta Martonvásárt, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból összesen 700 millió forintot nyert. A város közel félmilliárd forintot nyert új városközpontra, a Beethoven Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítésére mintegy 70 millió forintot, s az egészségügyi alapellátás fejlesztése mellett a helyi kohézió építésére, illetőleg eszközbeszerzésre tudtak forrásokat szerezni.

Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) elmondta, hogy az új épületszárny megépítésére 90 millió forintot nyertek TOP-pályázaton, amihez nagyjából 100 millió forintos önrészt tettek hozzá, aminek jó része kormányzati támogatás volt.

A sajtóanyag szerint az egészségház új épületszárnyába fog beköltözni a védőnői szolgálat, valamint a gyermek- és fogorvosi rendelés is. A mostani háziorvosi rendelőnek helyet adó épület korszerűsítésére – a megfelelő források rendelkezésre állása esetén – a következő években kerülhet sor.

A személyfelvonóval is felszerelt, teljes mértékben akadálymentesített épület mellett új parkolóhelyeket is kialakítottak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.