Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

MTVA: Fenyegetőzve próbált nyomást gyakorolni a közmédiára a DK

Erőszakosan, fenyegetőzve, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársaiban félelmet keltve próbált a közmédia székházába bejutni a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek egy csoportja szombat délelőtt – közölte az MTVA Sajtóosztálya.

Forrás: MTI2019. 09. 28. 19:53
VADAI Ágnes
A DK-s Vadai Ágnes azzal fenyegetőzött, hogy mindenütt gáncsolni fogják a magyar kormányt Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a képviselők tettüket azzal próbálták magyarázni, hogy „a botrányos decemberi eseményekhez” kapcsolódó egyik eljárásban pénteken a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság első fokon megváltoztatta azt a jegyzői döntést, amelyet 2018 decemberében hozott a III. kerület jegyzője a közmédia Kunigunda úti épületeinek, területének védelmére.

A bírósági határozat nem jogerős, az eljárás folytatódni fog, illetve a decemberi eseményekhez kapcsolódóan még több eljárás is folyamatban van – jelezte az MTVA.

A közleményben úgy fogalmaznak: a „sajtótájékoztatónak mondott” szombat délelőtti rendzavaró esemény során a DK négy képviselője a székházba bejutva közleményt akart beolvasni élő adásban, folyamatosan fenyegetve a közmédia jelenlévő munkatársait, megsértve személyiségi jogaikat, mivel többszöri kérés, felszólítás ellenére a beszélgetést élőben online közvetítették. Ezért az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket.

A történtek megmutatták, hogy a DK képviselő tetteikkel nem tisztelik, az igazságszolgáltatás tekintetében pedig nem ismerik a demokratikus intézményrendszert – áll az MTVA közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.