időjárás 35°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Ragaszkodik a rasszista Kulcsárhoz a Jobbik

Gabay Dorka
2019.09.11. 08:22

Nem engedi el a Jobbik Kulcsár Gergely (képünkön) kezét, az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet. Az októberi megméretésen Kulcsár eredetileg Debrecenben indult volna egyéni képviselőjelöltként a Momentummal és az LMP-vel szövetségben, ám vállalhatatlan múltja miatt végül a két támogató párt kihátrált mögüle. Érdekes, hogy Kulcsár múltbeli, elfogadhatatlan viselkedése addig nem zavarta egyik pártot sem, míg lapunk fel nem elevenítette, hogy a holokausztot „kamukausztnak” nevező, a vészkorszak áldozatainak emlékére állított Duna-parti emlékmű melletti, a zsidók Dunába lövését szimbolizáló cipőkbe beleköpő, párttársainak horogkereszttel boldog új évet kívánó Kulcsár Gergelyt támogatják Debrecenben.

A visszalépést Kulcsár közösségi oldalán azzal indokolta: hisz a Jobbik–Momentum–LMP összefogás erejében, és nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a választási esélyeiket. A politikus azt állította, ő döntött a visszalépésről, a Momentum közleményé­ben viszont az állt, felkérték Kulcsárt a visszalépésre.

A Jobbik, amely valamilyen oknál fogva ragaszkodik Kulcsár Gergelyhez, most egy megyei listán szorított helyet a volt országgyűlési képviselőjének. Mindezt annak ellenére, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke pont Kulcsár visszaléptetését két hete még úgy magyarázta: egy hibát elkövető ember abszolút jogos belátásáról van szó. – A Jobbik egy olyan párt, ahol vannak következmények – hangsúlyozta az alelnök a megyei listára tett párttársára utalva.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.