Véget kell vetni Siófokon a posztkádári gyakorlatnak

Siófok arctalan lett a jelenlegi polgármester regnálása alatt. Lengyel Róbert nem lobbizott a siófokiakért, így a város jócskán lemaradt a balatoni települések közötti versenyben – mondta a Magyar Nemzetnek Gruber Attila, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A politikus szerint új alapokra kell, helyezni a város fejlesztését.

Csákó Attila
2019. 10. 10. 6:20
null
A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje úgy véli, karaktert kell adni a Balaton-part legnépesebb városának Fotó: NemA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyel Róbert, jelenlegi polgármester alkalmatlansága miatt nemcsak a klasszikus Siófok Balatonfüred rivalizálás dőlt el utóbbi javára, de már Balatonföldvár, Balatonboglár és Zamárdi is sokkal dinamikusabban fejlődik, élhetőbb település, mint szeretett városom – mondta el a Magyar Nemzetnek a Fidesz-KDNP siófoki polgármesterjelöltje.

Gruber Attila szerint Siófoknak szüksége lenne egy átfogó városfejlesztési koncepcióra, amit ő jövő évre szeretne elkészíteni, mert mint rámutat: az igazán fejlődőképes településeknek van saját arcuk, karakterük. Füred a kultúra, a nemesi, arisztokratikus hagyományokra épít, Keszthely a kastélyra és az agrárkultúrára, az egyetemre, míg Zamárdi a kulturált buliturizmusra koncentrál. Úgy látja: Siófok arctalan. – Ezen kell változtatni. Ebben benne van az is, hogy család- és környezetbarát fejlesztéseket kell végrehajtani a turizmusban.

Szükség van a strandok fejlesztésére, de arról szó nincs, hogy fizetőssé tegyük azokat. Abban hiszek, hogy az emberek ne a belépőjegyekre költsék a pénzüket, hanem a szolgáltatásokra, mert ez mindenkinek jó, az embereknek, a siófoki vállalkozóknak és közvetve a városnak is – hangsúlyozta.

A kormánypárti polgármesterjelölt szerint a környezetvédelemnek, az élhető és zöld város jellegnek meg kell jelenni a közlekedés-fejlesztésben is, ezért elektromos buszokkal akarja megoldani a városi közlekedést, és növelni akarja a zöldfelületeket. – Guller Zoltán, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója amikor a minap itt járt megígérte, hogy félmilliárd forint támogatással segíti a Rózsa-kert megújítását – ismertette az egyik tervét.

Programjában szerepel, hogy biztonságosabbá teszi a várost. Arra a kérdésre, hogy egy polgármesternek erre milyen ráhatása van, hiszen a regnáló Lengyel Róbert korábban ráadásul a város rendőrkapitánya volt, azt felelte: nagyon is sok. Egyfelől szociális bérlakások építésével meg akarja oldani az itt dolgozó pályakezdő rendőrök lakhatását, azokét is, akik az öt év leteltével már nem jogosultak a fecske-programban való részvételre. Ezzel reményei szerint vonzó lesz Siófokon rendőrnek lenni.

– Másfelől a város egyes részeiben – főleg a nyári időszakban – jelentősen növekszik a bűnözés, a fővárosból és Somogyból megjelennek bűnbandák, és veszélyeztetik a tisztes polgárokat, a vállalkozókat és persze, a turistákat is. Mert senki nem szeret ott vacsorázni vagy táncolni, ahol hangoskodó, agresszív emberek jelennek meg. Ellenük hatékonyan fel kell lépni és ebben, ha csak közvetve is, de a polgármesternek jelentős szerepe kellene hogy legyen – hívta fel a figyelmet.

A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje úgy véli, karaktert kell adni a Balaton-part legnépesebb városának

Arra a felvetésre, hogy miért szeretné szorosabbra fűzni a partnerséget a vállalkozókkal, hiszen a jelenlegi városvezető is tart kapcsolatot a helyi cégek vezetőivel, azt felelte: Lengyel Róbert nem hallgatta meg a panaszaikat, javaslataikat, így az egész súlytalanná vált, kifulladt. – Komolyan gondolom, hogy a helyi vállalkozókkal együtt kell működni, meghallgatni a javaslataikat, például a Déli Ipari park hasznosításában is számítok a véleményükre – mondta.

Hogy miért nincs egy normális uszodája Siófoknak, arra Gruber Attila azt felelte: úgy ment el az elmúlt öt év ,hogy Lengyel Róbert egyszer nem találkozott miniszterrel, vagy államtitkárral, csupán néhányszor beszélt és egyeztetett hivatalosan a térség országgyűlési képviselőjével, vagyis nem lobbizott Siófokért, a siófoki emberekért.

– A Facebookon lehet huszárkodni, a konditeremben lehet izmokat növelni, a tóból lehet nagy halakat fogni, de a települést így nem lehet vezetni. Véget kell vetni ennek a tesze-tosza, sehová nem tartó vezetésnek. Teljesen új alapokra kell helyezni a kormánnyal való kapcsolattartást, nem harcolni kell, hanem együttműködni, hogy minden forintot megszerezzek a városomnak – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP jelöltje.

Aljas kampány folyik a DK vezetésével

Gruber Attila 1990 óta folyamatosan jelen van a közéletben, valamennyi választásból kivette a részét, de a kormánypárti politikus szerint Siófokon soha ilyen „aljas, lejárató kampány nem folyt, mint ami most, élén Lengyel Róbert és csapata, a DK vezetésével”. A kormánypárti polgármesterjelölt megdöbbent azon, hogy az egyik hozzászóló például azt írta korábban a Facebookon: már csak néhány nap, és dobunk rájuk néhány lapát földet.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.