Deutsch Tamás: 1956 az igazság és a szabadság mindenekfelettiségéről szólt

A magyar '56 története a nehéz és könyörtelen 20. század legfontosabb és legszebb eseménye volt. Üzenete nemcsak a magyaroknak, hanem a nagyvilágnak is világos és egyértelmű: az igazság és a szabadság mindenekfelettiségéről szólt – mondta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben, hétfőn.

Forrás: MTI2019. 11. 04. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus az Európai Parlament magyar Néppárti Képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Társaság 1956-os forradalomra és annak leverésére emlékező rendezvényén tartott beszédében hangsúlyozta: november 4. az egyik legszomorúbb nap a magyar nemzet naptárjában, ugyanis hosszú évtizedekre törte össze a magyarok szabadságálmait.

A politikus kiemelte, az emlékezők november 4-én az áldozatokat, a harcban elesetteket, kivégzetteket és elüldözötteket, megnyomorított és megalázott magyarokat gyászolják.

- Illő, hogy minden esztendőben, minden november 4-én emlékezzünk rájuk. Illő, hogy meggyászoljuk a kommunista diktatúra majd fél évszázadát, annak minden pillanatát – fogalmazott.

Az a közel öt évtized magyarok millióitól vette el a legdrágább dolgot, a szabadságot. Nincs erre bocsánat és nincs felejtés – jelentette ki.

A néppárti képviselő kiemelte: mint cseppben a tenger mutatkozik meg a forradalomban részt vettek szemeiben a magyarok 56-os bátorsága, hazafisága és szabadságszeretete.

- Összetörtek, de nem tűntek el. Mint búvópatak, ott voltak a panellakásokban és a tanyákon, padlásokra rejtett emlékekben, nyugatra menekült családok hazavágyásában, tompa hangú beszélgetésekben és egyre sárguló fotókon – fogalmazott.

Mint emlékeztetett: a búvópatak, a magyar szabadságszeretet búvópatakja a felszínre tört. Éppen 30 évvel ezelőtt, 1989-1990, a rendszerváltoztatás hónapjaiban teremtette meg az új, szabad és demokratikus Magyarországot. A rendszerváltoztatás erejét és őszinteségét 1956 megőrzött emléke adta meg. A kommunista rendszer legyőzése nem történhetett volna meg 1956 igazsága nélkül – tette hozzá Deutsch Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.