Cél, hogy évről évre egészségesebb és finomabb ételek legyenek a közétkeztetésben, valamint teret kapjanak az újfajta receptek, technikák és az innováció – hangsúlyozta Rétvári Bence a IX. Országos Közétkeztetési Szakácsversenyről tartott tegnapi sajtótájékoztatóján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felidézte, hogy a kormány számtalan intézkedést hozott az iskolai menzák egészségesebbé tétele érdekében, visszaszorították például a túlzott só-, cukor- és zsírtartalmat. Emellett jelentős pluszforrásokat is biztosítottak a központi költségvetésből. Míg 2010-ben 29 milliárd forintot fordítottak a szociális gyermekétkeztetésre, addig jövőre már 82 milliárd forint jut erre a célra, az iskolatejprogram támogatása pedig megkilencszereződött – sorolta a példákat Rétvári Bence.
Hosszú távú stratégiával készül a DK 2026-ra
Gyurcsányék nyerhetnek Magyar botrányain