Ellenzéki örömtüzek az Emmy-gála után

Vagy mégsem.

2019. 11. 26. 17:57
null
Az Örök tél főszereplője büszkén pózol. Az elismerés a magyar filmgyártásnak is jól jöhet Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi hazai siker született a nemzetközi Emmy-díj-gálán, ahol Gera Marina kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést, a Szász Attila rendezte Örök tél című filmben nyújtott zseniális alakításáért.

Ez a díj, ahogy az ország, úgy a magyar filmgyártás presztízsét is emeli, sőt azért is jelentős sikernek könyvelhető el, mivel kis hazánkból első alkalommal jelöltek alkotást erre a rangos nemzetközi versenyre.

Naivan feltételezhetnénk, hogy ennek a sikernek pártpolitikától függetlenül mindenki örül, valamint a hazai médiapiacon kiemelt hírértékkel bír, és Gera Marina nevétől, valamint az őt és a stábot ért gratulációktól hangos minden.

De tévedés ezt feltételezni akár csak egy pillanat erejéig is. Ugyanis szétnézve a magyar ellenzéki pártok háza tájékán, a DK-tól a Momentumon át a Jobbikig, egyik párt sem méltatta a magyarok által elért eredményt. Ugyan minek is.

Az álobjektív és álfüggetlen vezető hírportálok többségénél a díjnyertes alakításért járó elismerés szintén nem ütötte meg a szintet: elvétve még fellelhető a hír, de hamar átvette a kiemeltebb pozíciókat a klímahelyzet taglalása, vagy a kormány sarazása azért, hogy hazánk nem indul a liberalizmus elsőszámú propagandafesztiválján, az Eurovízión.

Ami ennél is kiábrándítóbb, hogy a balliberális értelmiség és művészvilág körében elenyésző volt azoknak száma, akik a közösségi oldalukon legalább arra vették a fáradtságot, hogy gratuláljanak a díjazottnak.

Ismét csak bebizonyosodott: az ellenzék teljesen mást ért siker alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.